Dette indlæg er sponsoreret. 

Hvis du er på jagt efter ideer til, hvordan du vælger mellem de mange forskellige typer af havebelægning, så er du kommet til det rette sted. Hos Ideernes.dk ved vi nemlig godt, hvor svært det kan være at vælge mellem de forskellige havefliser; der er så mange fine!

Flisevalget har betydning for både stilen i haven, og hvor meget vedligeholdelse belægningen kræver. Hvilken type fliser, du vælger, bør også afhænge af, hvor i haven du ønsker at lægge dem.

Har du f.eks. overvejet, hvilken form eller tykkelse på fliserne du ønsker? Tykkelsen af fliserne har nemlig betydning for holdbarhed og ukrudt, og det er derfor vigtigt at gøre sig et par overvejelser, inden man springer hovedkulds hen til byggemarkedet.

 

Hvilke havefliser skal man vælge?

De fleste starter med at se sig om efter, hvilken flise, de synes, er pænest. Vi foreslår, at du starter med at klarlægge dine behov i stedet for.

Find først ud af:

  • Hvor flisen skal lægges
  • Hvilken form flisen skal have
  • Hvor tyk flisen skal være
  • Om fliserne skal være små eller store
  • Hvilken type sten det skal være

Ved at starte med behovene falder du ikke i fælden og vælger en sten kun pga. udseendet. Her skal du f.eks. være opmærksom på, at hvis du skal bruge en flise til indkørslen, må de ikke være for tynde – tykkere fliser gør her, at biler kan køre på dem, uden de flækker.

 

Hjælp til at lægge fliserne

Hvis du har brug for inspiration eller hjælp, kan du klikke her, hvor vi har skrevet flere ord om, hvordan du får drømmehaven.

Kontakt din lokale brolægger, hvis du har brug for en professionel til at klare fliselægningen. Så slipper du også for at ødelægge din ryg og får arbejdet ordnet hurtigt og effektivt.