Dette indlæg er sponsoreret. 

Oprydning er en af de nemmeste måder at få rum til virke rolige, flotte og overskuelige, og det både ude og inde. Start derfor med at lave en plan over, hvad der skal laves i haven, så du har et overblik over, hvor du skal starte.

Det kan være, at havemøblerne trænger til at blive gjort rent, at der er ukrudt, der trænger til at blive fjernet, eller at haven bare trænger til en god oprydning af haveredskaber, hynder, gamle krukker med døde blomster og andre ting og sager.

 

Hyggekrog i haven

Plant nogle planter i krukker, højbede eller andre steder, hvor det vil pryde haven og skab farverige hyggekroge. Har du ikke de grønneste fingre, og synes du ofte, det går galt med dine planter og blomster, når du selv har været i gang? Heldigvis findes der et kæmpe udvalg af kunstige blomster til dig, der hellere end gerne vil pryde din have med smukke blomster, men som desværre ikke helt ved, hvordan du skal holde liv i dem.

Hvis du er vild med gør-det-selv-projekter kan du også give dig i kast med selv at bygge en terrasse eller havemøbler dertil, hvilke du nemt kan bygge ud af gamle paller.

 

Få professionel hjælp til større opgaver

Har du mange store træer i haven, der skygger for solen dagen lang, kan det være, du skal overveje fældning af nogle af træerne. Store træer kan være charmerende, men de kan både skygge for solen, fælde nåle og agern på græsplænen samt have risiko for at vælte i stormvejr.

Har din have brug for en større omgang med opgaver, du ikke selv tør give dig i kast med, kan det dog være en rigtig god idé at få hjælp af en professionel anlægsgartner. En professionel anlægsgartner vil eksempelvis kunne hjælpe dig med rådgivning om og udførsel af belægning af sten, grus og fliser.