Reparér dine hvidevarer selv

Når dine hvidevarer har været i brug over flere år, og de pludselig går i stykker, så kan din første tanke være, at du bare skal udskifte den? Vaskemaskinen har kørt i lang tid, og det kan ikke betale sig at gøre noget ved den. Der tager du fejl – i de fleste tilfælde er der tale om et billigt indgreb, som du eller en tekniker laver. Oftest kan hvidevarer køre i længere tid, hvis blot enkelte dele udskiftes.

 

Fejlfinding for begyndere

Det første, du skal gøre, er at finde maskinens fejl. Ofte er der indbygget fejlkoder, som forklarer, hvilke dele der ikke fungerer. Du kan finde i brugsanvisningen et opslag, hvor der står beskrivelser af koderne. Ellers kan du søge på nettet efter hyppige fejl på din maskine.

 

Gør-det-selv eller med lidt assistance

Når du har fundet fejlen og vurderet, at den kan du selv fikse, handler det om at finde reservedele. Dem kan du oftest finde online til ingen penge, og så skal du bare skifte delene ud. Hvis du ikke selv er den store handy-mand, kan du få lidt gratis hjælp. På YouTube kan du finde et hav af instruktionsvideoer, så det er ikke det store problem at foretage et indgreb.

 

Et sværere indgreb

Der er forskel på, hvorvidt fejlen er let eller svær. Hvis den er svær, er det anbefalet at anskaffe sig en tekniker. De kan ofte gøre det billigere end at købe en ny. Uanset om det er dig eller teknikeren, som fikser din maskine, kan det gøre meget. Hvert år smider danskerne flere tons hvidevarer ud, som ikke gør noget godt for miljøet. Et indgreb kan ikke kun nedsætte ressourcespildet –hvidevare reparation er også en fordel, hvis du gerne vil spare lidt penge.