Hvad er en EUR palle?

 

De fleste forestiller sig en firkantet konstruktion lavet af træ, når de tænker på en palle. Det er netop også det, som forstås ved EUR paller, skønt denne type palle skal indfri nogle langt mere specifikke kvalifikationer. Navnet på pallen kommer sig af, at EUR pallen er en europæisk standardpalle.

 

Kriterierne for EUR paller er fastslået af European Pallet Association. Kun hvis en palle lever op til disse kriterier, kan den kaldes en EUR palle. Derfor kan det meget konkret siges, at EUR paller er sat sammen af 78 søm i et foreskrevet mønster, og de har en vægt på cirka 25 kg.

 

Kreative pallemøbler til din have

 

Eur pallen tilbyder en lang række muligheder inden for møbelbyggeri, hvilket gør den til en både praktisk og billig løsning. Du bør derfor overveje at vælge EUR paller til indretningen af din have. Du kan blandt andet kreere følgende ud af dine gamle EUR paller:

 

  • Liggestole og loungemøbler
  • Et barbord
  • Et legehus til de små
  • En pallegynge
  • Plantekasser
  • Et udekøkken

 

Guide: Sådan bygger du en bar af paller

 

Hvis du blev fanget af ideen om et barbord af EUR paller, får du her en udførlig guide til, hvordan du bygger den selv. Men først skal du anskaffe dig 3 EUR paller, 2 træplader til selve bordpladen, de relevante stykker værktøj samt lak til overfladebehandlingen.

 

Step 1: Slib pallerne og træpladerne, så de får en glat overflade.

Step 2: Fastmontér bordpladen til pallerne.

Step 3: Giv evt. baren en omgang maling eller bejdse.

Step 4: Efter tørring slibes baren let med korn 120.

Step 5: Påfør andet lag af maling eller bejdse og lad det tørre.

Step 6: Giv hele konstruktionen et godt lag lak.