Dette indlæg er sponsoreret. 

Der findes mange forskellige måder at udsmykke dit hjem på. Én af dem er ved at hænge nogle smukke gardiner op foran dine vinduer. De kan findes i alverdens forskellige afskygninger, og det kan være en meget personlig sag, hvilke gardiner man synes er pæne.

Derfor kan det også være en god ide at sy dine egne, da du på den måde kan udforme dem, så de passer til dig og din bolig. Det gælder først og fremmest om at anskaffe sig de rigtige materialer. De vigtigste er en symaskine, sytråd, en gardinstang – denne skal gerne være 10 cm. længere end dit vindue, en saks, et målebånd og selvfølgelig det stof, som du skal sy af.

 

Dette stof er godt til gardiner

Det kan være svært at vurdere, hvilket stof du skal bruge til at sy dine gardiner af, da det blandt andet afhænger af, hvilket udtryk du går efter. Måske ønsker du nogle lange gardiner, der går hele vejen ned til gulvet og giver et let og svævende udtryk. Eller måske går du mere efter et gardin, der kan holde lyset ude. Alt efter hvad du ønsker, findes der mange forskellige typer af materiale. Det kan for eksempel være:

  • Polyester
  • Hør
  • Bomuld
  • Velour

Polyester er nemt at have med at gøre, når man vasker sine gardiner. Dog suger de lettere støv til sig. Der er altså fordele og ulemper ved de forskellige typer stof, som du kan undersøge, inden du bestemmer dig.

 

Mål korrekt op

Inden du går i gang med syprocessen, bør du forberede dig ordentligt, så du opnår det pæneste resultat. Det kan du eksempelvis gøre ved at måle den korrekte mængde af stof op. Når du har fundet ud af, om gardinet skal gå ned til jorden eller kun til vindueskarmen, måler du op til gardinstangen. Derefter beregner du størrelsen på stoffet. Nu er du klar til at sy dine egne gardiner.