Skal dit hus have overvågning?

Der er ingen, der er interesserede i ubudne gæster i huset, og derfor har mange overvejet at få overvågning i huset. Men der er flere forskellige typer af overvågning, som samlet kan gøre en forskel for at forhindre tyvene i at vælge lige præcis dit hus.

Der findes videoovervågning, som kan fange eventuelle tyve på video. Derudover kan man også vælge at få opsat aflytningsudstyr i huset, så det aflyttes, når man ikke er hjemme. Ansigtsgenkendelse er en nyere type overvågning, som eksempelvis kan bruges i banker, som kan bruges til at identificere eventuelle kriminelle. Til sidst er det muligt at overvåge data fra mobiltelefoner, som kan bruges både til lokalisering og sporing af anden digital aktivitet for at kunne følge kriminelle fodspor.

 

Hvordan er reglerne for videoovervågning?

Det kan være fristende at sætte et videokamera op på ydersiden af huset, og dermed overvåge, hvem der kommer og går udenfor ens grund, men det strider imod lovgivningen. Det er nemlig kun tilladt at sætte videokameraer op til overvågning af ens egen grund, og ikke steder, hvor der er normal færdsel. Kameraet skal sættes i en vinkel, så det kun filmer din egen grund, uanset om det sidder indendørs eller udendørs. Det betyder også, at kameraet ikke må pege ind mod naboen eller genboen, men skal kun fange, hvad der sker på din egen matrikel.

 

Hvad er fordelene ved overvågning af huset?

Der er mange fordele at hente ved at installere videoovervågning i huset. Det kan nemlig være med at til at afskrække eventuelle tyve fra at gå ind i dit hus, hvis du skilte meget synligt med, at der er kameraer til stede, og hvis de kan se, at kameraerne er tilsluttede. Derudover er det et perfekt værktøj til at dokumentere indbruddet og give beviserne videre til politiet, det øger nemlig chancen for at fange de skyldige, skulle de vælge at trænge ind alligevel.