Undgå større reparationer af din symaskine

Der gået symaskine i den! Trenden vil ingen ende tage, og det er efterhånden mere undtagelsen end reglen, at særligt kvinder erhverver sig en symaskine i de tidlige voksenår. Det stigende fokus på bæredygtighed har givet sy-trenden nyt liv, og derfor trådes og padles der på livet løs i de små, danske stuer. Jo mere symaskinerne bliver brugt, jo mere vil de imidlertid have behov for at blive tjekket efter for fejl eller skader. Reparation af symaskiner kan derfor hurtigt blive nødvendigt, men inden du sender symaskinen afsted til professionelt eftersyn, er der et par basale ting, du med fordel selv kan gå efter i sømmene.

De typiske fejl, der på sigt vil kræve reparation af symaskinen

Når din symaskine ikke syr, som den skal, bør du først og fremmest gå de mest basale ting igennem. Tjek selv efter, om du har trådet symaskinen korrekt – selvom du ikke er nybegynder, kan selv en simpel fejl som denne sagtens opstå, hvis man bliver distraheret et øjeblik. Dernæst bør tjekke din nål – som oftest husker vi ikke at skifte den ud, inden tydelige fejl i stoffet gør os opmærksomme på, hvor slidt den egentlig er.

Hvis du selv står for symaskinereparationen

Viser din symaskine tegn på store skader, og har du prøvet alt, hvad du kunne finde af gode råd – så er det tid til at indlevere det elskede monstrum til en professionel. Har du derimod lige dele mod på, tid og evner til det, kan du sagtens fikse de helt enkle ting selv. For at undgå fremtidige skader kan du med desuden rense din symaskine for stofrester og smøre symaskinen med olie. Derudover bør du overholde servicetjekket ved en fagmand hvert andet eller tredje år.