Drømmer du om et nyt sommerhus? Sådan kommer du i gang

Flere og flere danskere drømmer om en dag at eje et sommerhus, og det kan man bestemt ikke skyde nogen i skoene. Der er noget fantastisk ved at have et fristed, der er helt ens eget – et hjem udenfor ens hjem –, og derfor er der flere og flere danskere, der kaster sig over projektet: byg nyt sommerhus. Der er er naturligvis også dem, der vælger at investere i et eksisterende sommerhus, men rigtig mange værdsætter idéen om at bygge selv, gøre det billigt og gøre det i sit eget tempo. I dette indlæg vil vi give dig noget vigtig viden, du skal have på plads, inden du går i gang med at bygge et nyt sommerhus.

 

Gør dig disse overvejelser, inden du sætter gang i byggeriet

Hvis I planlægger at bygge sommerhus, har I formentlig allerede udset jer en grund – ellers skal I naturligvis starte med det. Der findes ikke noget entydigt svar på, hvad det koster at bygge et sommerhus. Det ændrer dog ikke på, at budget er en væsentlig del af at komme i gang og komme effektivt i mål. Her er vores oversigt over vigtige overvejelser, I skal gøre jer, inden I går i gang:

 

  • Få styr på økonomien: I skal først og fremmest have lavet et budget. Det budget skal indeholde alt fra køb af grund, ejendomsskat, forsikringer, vand, el og varme osv. Derudover er det godt at have en buffer på omkring 10 procent oveni, så I har til uforudsete udgifter.

 

  • Tal med fagmænd: Der er visse ting, man ikke selv må stå for, når man skal bygge. Dette er fx el-installationer. Derudover er det rart at tale med en fagmand som fx en tømrer, der kan give jer gode fifs til byggeprocessen.

 

  • Få afklaret jeres behov: Det er vigtigt at kunne skelne imellem behov og ønsker. Tænk fremadrettet, når I bygger og vær konsekvente med, hvad I virkelig behøver, og hvad der er mere en luksus-ting.

 

Med disse overvejelser i baghovedet kan I begynde at planlægge jeres nye sommerhus nærmere. God byggeproces!