Hvilken behandling skal jeg give mit gulv?

Hvis du ikke behandler dit gulv, er gulvet let-modtagelig over for væske, snavs og slid. Derudover er gulvet også lettere at holde rent, når det har fået behandling, og du får mulighed for at vælge det udseende, dit gulv skal have.

Også hvis du har slebet dit gulv, er den behandling af gulvet ikke nok, da du herefter skal have gulvet efterbehandlet med enten olie, lak eller sæbe.

 

Hvad er fordelen ved at vælge lud til efterbehandling?

Hvilken materiale du vælger til behandling, er individuelt og skal hænge sammen med, hvordan du gerne vil have at slidstyrken og udseendet skal være.

Hvis du vælger at bruge lud til efterbehandling af dit gulv, gøres dette typisk, hvis dit mål er, at det skal være så lyst som muligt. En ludbehandling gør altså, at den lyse nuance i træet bevares, da lud hæmmer træets naturlige gulning, men ulempen ved at vælge lud til behandling er dog, at gulvet skal behandles to gange, idet lud ikke er nok i sig selv. Når man har påført træet lud, skal denne behandling afsluttes med enten olie, lak eller sæbe.

 

Hvor ofte skal jeg behandle mit trægulv?

Hvor ofte du skal have givet dit gulv en behandling, kan ikke siges specifikt, da det kommer an på en række faktorer såsom hvilken type trægulv, der er tale om, samt hvor ofte det bliver brugt, og hvad det bruges til primært. Hvis du er i besiddelse af et ludgulv, skal det ideelt set vaskes 2-4 gange årligt grundigt med varmt vand uden sæbe.