Hvad gør aroma?

Ordet ”aroma” virker rimelig bekendt for de fleste, selvom det for mange er svært at sætte konkrete ord på, hvad aroma rent faktisk er. Oprindeligt stammer termen fra det græske ord for krydderi eller vellugt. Aromaen har altså med lugtesansen at gøre og betegner en behagelig, karakteristisk og krydret duft. Men, som du måske allerede ved, er lugtesansen også direkte forbundet med vores evne til at smage, og derfor er aroma også en beskrivelse af en fødevares særlige smag. Aromaen er et sanseligt element, som spiller en smuk symfoni i din næse og på dine smagsløg.

 

Hvad kan du bruge aroma til?

Da den både appellerer til smags- og lugtesansen, bliver aroma-effekten udnyttet i en bred vifte af sammenhænge. Du vil for eksempel støde på aroma i din yndlingsvingummi, men du har sikkert også en masse aroma ude på badeværelset i form af velduftende hudplejeprodukter og shampoo.

Du kan således købe aroma til rigtig mange forskellige formål. Den kan være et led i dit gastronomiske eventyr i køkkenet, eller du kan benytte din favoritaroma til selv at fremstille en lækker ansigtscreme. Du kan også bruge aroma som en del af en selvkærlig, mindful rutine.

Aromaterapi er en meget effektiv metode til at afstresse og dyrke velvære. Du behøver blot at investere i en aroma-diffuser og din yndlingsduft. Det er videnskabeligt bevist, at lavendel har en beroligende effekt på nervesystemet. Det kunne altså være en mulighed, hvis du ønsker lidt mere ro i dit indre.

 

Hvad indeholder aroma?

Det er ret forskelligt, hvad aroma indeholder. Man skelner mellem naturlig, naturidentisk og kunstig aroma, og det er meget varierende, hvad disse kategorier har af ingredienser. Det er derfor altid en god idé at gennemlæse ingredienslisten på forhånd – især hvis du har allergier.