3 gode råd om varmepumper

Når det kommer til opvarmning af din bolig, er der intet mere attraktivt end at have en billig og god løsning. Et af de alternativer, der i særdeleshed er attraktiv, når det kommer til billig opvarmning, er varmepumpen. Det gode ved varmepumpen er, at det er en investering, der tjener sig hurtigt hjem. Hvor meget du sparer og hvor hurtigt du oplever break-even med din investering, hænger sammen med hvilken løsning, du tidligere havde og den varmepumpe, du har valgt til din bolig, da der findes en lang række modeller.

 

Vælg en miljørigtig løsning

Ved at vælge en varmepumpe vil du få din energi fra en miljøvenlig løsning. Som nævnt i det ovenstående afsnit findes en lang række løsninger, hvorfor de to mest hyppige løsninger vil blive uddybet, hvilke er luft-til-luft-varmepumpen og luft-til-vand-varmepumpen.

Luft-til-luft-varmepumpen er den pumpe, der kan få til den bedste pris, hvilken typisk er mellem 12 og 25.000, hvor du kan forvente en besparelse på op til 50% af din varmeregning, hvis du foretager skiftet fra enten gas- eller oliefyr. Det eneste det kræver i forhold til opsætning, er, at du får en udendørs varmepumpe til luftindtag og en indendørs blæser, der kan cirkulere varmen i dit hjem. Udover at bruge varmepumpen i forbindelse med opvarmning, kan den også bruges som aircondition om sommeren, hvorfor det er en alsidig løsning.

Luft-til-vand-varmepumpen bruger radiatorer og/eller varmerør til opvarmning af din bolig, hvorfor du kan få gulvvarme ved at anvende denne form for varmepumpe. Udover at opvarme din bolig effektivt er pumpen også lydløs, og i særdeleshed, hvis du har nyere radiatorer i din bolig. En anden fordel ved denne luft-til-vand-varmepumpe er, at den kan køle din bolig om sommeren ved at sende koldt vand gennem rørene, hvilket er en billigere løsning end luft-til-luft-pumpen, der bruger strøm på at blæse luft ud.

 

Få en kompetent fagperson med på holdet

Når du skal beslutte hvilken løsning, der er bedst til dit behov og din bolig, kan det være en god ide at etablere kontakt til en professionel inden for branchen, der kan give dit kompetent vejledning.