Må man renovere sit badeværelse selv?

Nogle er meget i tvivl om, hvor meget det koster at renovere sit badeværelse. Er der penge at spare, hvis man gør det selv? Eller kan det måske bedre betale sig at få det gjort ordenligt i første omgang? Faktisk er badeværelset et af de dyreste rum at renovere, hvis man måler det på kvadratmeterprisen. Prisen vil naturligvis altid variere efter omfanget. Du kan dog forvente, at en fuld badeværelsesrenovering kommer til at koste et sted mellem 20.000 og 50.000 kroner pr. kvadratmeter. Det skal du huske ved renovering af badeværelse.

 

8 tips du skal være opmærksom på

Vi har lavet en lille liste med 8 ting, du skal være opmærksom på, inden du påbegynder renovering af dit badeværelse.

Forud for renoveringen er det vigtigt, at du tager stilling til hvilken indretning, du gerne vil have. Du er nødt til at arbejde henimod noget. Et godt ekstra råd til dette er, at du skal tænke over, om du manglede noget på dit badeværelse tidligere, som du gerne vil have med nu.

I forlængelse af dette er det vigtigt, at du vælger en enkel stil. Der er ingen grund til at udfordre sig selv mere en højest nødvendigt. Tænk i funktionalitet – som leder videre til råd nummer tre. Det kan være en god ide at vælge vandbesparende løsninger, så du fremover vil spare penge der.

Det kan være en rigtig god ide at have en arkitekt med på råd, så de kan sige, hvad der kan lade sig gøre. Arkitekten vil sikker også komme med nogle ideer, du ikke selv havde tænkt over.

Derudover er det en rigtig god ide at have en byggeleder og byggesagkyndig med på sidelinjen, så du kan undgå spildtid. Samtidig med at du hele tiden kan få at vide, om dit arbejde er gjort ordentligt.

Som tidliere nævnt, er det et af de dyrere rum at renovere. Derfor burde du lave et budget på forhånd. Husk at tegn en forsikring og benyt dig af en autoriseret VVS-installatør. Så er du fuldstændig sikker på at du går både med livrem og seler.

 

Disse ting må du selv renovere i dit badeværelse

Disse ting må du selv lave i renoveringsfasen:

  • Udskifte vandhaner
  • Udskifte håndvaske
  • Udskifte toiletter

Disse ting må du ikke lave i renoveringsfasen

  • Nye installationer
  • Installere eller udskifte noget med en spænding på over 250 volt i boligens faste installation
  • Lave el arbejde på målertavle