Det er slut med ”Åhh…, hvor er det dog svært at finde en gave til manden eller kvinden, der har alt”. Årets gave er nemlig i dine hænder – sådan bogstavlig talt. Tofarvestrik er en meget populær metode i hele norden, og du kan opnå unikke og utrolig smukke resultater, når du strikker med to farver. Uanset om det er kontrastfarver eller to forskellige nuancer, så kan du ramme plet i årets gave, som går lige i hjertet på din modtager. Især fordi den bliver unik, og du har brugt tid på at strikke den.

 

Dominansstrik

Du har mulighed for at fremhæve den ene eller den anden farve, alt afhængig af, hvor du holder de to tråde. Metoden kaldes dominansstrik. Den farve, du ikke strikker med, skal du placere strikketøjets bagside bag maskerne i den dominante farve, så den ikke står i vejen. Dominansstrik strikkes ved at holde den ene tråd over pegefingeren, mens du holder den anden over pegefinger og langfinger, som du plejer.

 

Sådan strikker du med to farver

Hvis du strikker med begge farver i venstre hånd, vil den dominante tråde være den, du holder nærmest strikketøjet. Du skal have begge farver på venstre hånd. Du lægger kun den ene farve over pegefingeren, og den anden lægger du over pegefingeren og langefingeren. Tråden, der er nærmest arbejdet, kaldes den dominante, og det vil være den farve, der træder tydeligere frem i det færdige arbejde. Du kan derfor allerede i starten overveje, hvilken farve der skal være dominant. Overvej eventuelt hvilke to farver, din gavemodtager godt kan lide.

Det er derfor ligegyldigt, hvilken farve du ligger øverst.

 

Hvad er tofarvet strik velegnet til?

Vi ved godt, at det danske vejr er ubeslutsom. Det er omskifteligt. I løbet af 24 timer kan vi gennemgå alle fire årstider: Fra solskin til regn og rusk. Tofarvet strik egner sig bedst til tykke sweatre og huer, fordi man får et tykt og tæt strikketøj. Grunden til at det bliver så tykt er fordi, man strikker med to tråde på én gang. Hvis man strikker med mere end to farver, kan trådene på vrangsiden bliver for lange, og du kan risikere, at de hænger fast på knapper og lynlåse. Hvis du strikker i længere tid med en farve fremfor den anden, kan du eventuelt hæfte trådene på bagsiden af striktøjet, så de ikke står i vejen.

Det vigtgiste er dog, at du købet det helt rigtige bløde og bæredygtige garn.

Ved at strikke en tofarvet sweater eller hue, er du sikker på at give en unik gave, som går lige i hjertet på din modtager.