Sig det med blomster

Holder du af at binde dine egne buketter, som du kan glæde dine venner og familie med? Så kan det være en god idé, at have styr på blomsters betydning. Helt siden middelalderen har blomsters “hemmelige” betydning været kendt og tanken om, at hver blomst har sin helt egne symbolik har været meget udbredt. Men blomsters betydning er næsten gået helt i glemmebogen nu til dags. Derfor vil vi forsøge at hjælpe dig lidt på vej, så du ved får skabt præcis det udtryk, du gerne vil, uanset om det er kærlighed, venskab eller afsavn, du gerne vil symbolisere med din buket.

 

Blomsters betydning

Det er ikke lige til selv at regne ud, hvilken betydning både farve og blomsterart har. Læs listen her, så du er sikret, at du ikke kommer til at give din svigerfar en rød rose.

  • Rød betyder selvfølgelig kærlighed, hvor rosen selvfølgelig er kærlighedens største indikator.
  • Lilla betyder held og lykke, hvor lavendel bl.a. betyder “du er for beskeden”.
  • Mørkerød betyder “jeg savner dig”, som også kombineret med rosen kan symbolisere ængstelig kærlighed.
  • Hvid betyder ren og jomfruelig, hvor en lilje eksempelvis betyder “din skønhed betager mig”.
  • Blå betyder troskab og troværdighed, hvor en tulipan, som kan fås i næsten lige den farve, du ønsker, betyder “skønhed”.
  • Gul betyder lykke, hvor påskeliljen betyder hensyn og opmærksomhed.

 

Held og lykke med blomsterbinderiet

Hvis du allerede nu har tænkt dig at kaste dig ud i at binde din egen blomsterbuket, kan det også være en god idé at have styr på, hvad antallet af blomster i buketten betyder. 1 blomst betyder, at du er mit ét og alt, 7 blomster betyder, jeg elsker dig og 10 blomster betyder “vil du gifte dig med mig?”. Du kan finde yderligere inspiration om blomsterarter, farver og antal af blomster hos en lokal blomsterhandler.  Sidst, er der ikke andet at sige, end held og lykke med buketterne der forhåbentligt vil skabe lidt glæde for dine nærmeste.