Dette indlæg er sponsoreret. 

Der findes næppe noget bedre end afslappende dag i egen have med en dejlig udsigt. En hyggelig have kommer dog ikke af sig selv, hvorfor vi har en samlet en håndfuld af de bedste tips, hvorved du kan nyde dine grønne omgivelser fuldt ud.

 

Få styr på terrassen

Terrassen er ofte samlingspunkt for familien og herved havens umiddelbare centrum, hvis altså der er plads til en. Det er et oplagt sted at holde familiefødselsdage under den åbne sol eller blot i skyggen fra en parasol – alt efter dine ønsker.

Helt ideelt vil en overdækket terrasse være, da den kan nydes, selvom vejret måske ikke er helt optimalt. Denne kan du pynte med nogle fine lyskæder, småplanter eller lanterner i krogene og måske en lille sofa godt inde under halvtaget. Du har altså rig mulighed for at sætte dit personlige præg på terrassen.

 

Hyggekroge

Nu indebærer haven en del mere end terrassen og her kan det være en god ide at skabe hyggekroge rundt omkring i haven. Dette kan du gøre ved at hænge et par hængekøjer op, lægge et par solstole eller måske et loungesæt ud. Haven bliver på denne måde et afslapningssted for dig og måske også et par andre. Derudover er det også vigtigt, at du visuelt bliver tilfredsstillet, når du kigger rundt i haven. Dette kan gøres ved at lave et par bede og ellers plante nogle smukke blomster – haven skal jo helst have lidt liv og charme!

 

Vand i haven

Idyllen kan vinges af med lidt liv i haven i form af rislende vand og måske et par fisk. Herved bliver haven et afstressende afbræk fra hverdagen. Dog skal du være opmærksom på, at smådamme kan være farlige for småbørn.

Alt sammen kan arrangeres ved at tage en uforpligtende snak med din lokale anlægsgartner. Herved er din drømmehave inden for nær rækkevidde!