Hvorfor vælge plankeværk frem for hegn eller hæk?

Er du ved at omlægge haven, eller skal du til at anlægge din have ved dit nye hjem, bør du overveje at vælge plankeværk til indkredsning af haven frem for hegn eller hæk.

For det første er et plankeværk med til at give et enormt flot og stærkt billede af huset. Flotte planker klæder det udvendige lige såvel som det indvendige af huset. Det giver en skarphed, og du kan med fordel opsætte plankeværket, så de rene linjer følger husets konturer. Det betyder også, at et plankeværk har en enormt nem og hurtig opsætning, og at det heller ikke tager så meget plads, som fx en hæk gør.

Den sidste, men også bedste, grund til at vælge et plankeværk frem for hegn eller hæk er, at plankeværket holder væsentligt længere.

 

Tips og råd til opsætning af plankeværk

Inden du begynder på projekt-plankeværk, bør du først undersøge, om det er tilladt at opsætte der, hvor du bor. I visse lokalplaner og andelsboligforeninger er der nemlig regler herom. Disse regler gælder særligt højden af plankeværket, hvilket du derfor også skal undersøge.

Desuden er det en god idé, at du overvejer formålet med dit nye plankeværk, da dette både kan påvirke, hvilken form og hvilke materialer, der vil være mest optimale.

 

Vedligeholdelse af plankeværk

Selvom et plankeværk kræver mindre vedligeholdelse end hvad både hegn og hæk gør, kan du alligevel ikke komme helt uden om at skulle lægge nogle arbejdstimer her. Der er nemlig et par ting, du bør kende til i forbindelse med både montering og vedligeholdelse af plankeværk.

For det første bør du kun arbejde på tørt plankeværk, hvorfor det er en god idé at klare opsætningen i sommermånederne. Bliver plankeværket vådt, kan der være større risiko for, at træet rådner.

Start med at fjerne alger og rens derefter med grundrens. Skyl det af, lad træet tørre og slib den gamle maling af, inden du dækker det til med en god træbeskyttelse.