Fordele ved rhododendron

Hvis man ser bort fra det svære i at stave til navnet, er der faktisk kun fordele ved at investere i rhododendronbuske til haven. Rhododendron er en klassisk haveplante med en fantastisk blomstring, der år efter år vil glæde dig at have investeret i. Rhododendronplanten har tilmed mange anvendelsesmuligheder og kan, udover at pynte haven med sin blomstring, både bruges som hæk og som rumdeling i haven. Der er derfor mange fordele ved at vælge rhododendron til haven.

Gode råd

Inden du går ud og køber løs af flotte rhododendronplanter, er der et par ting, der er væsentlige at overveje. De er surbundsplanter og har derfor brug for at blive plantet i en god spagnum, der har en pH-værdi lavere end 7. Det er derfor en god idé at undersøge, hvordan jorden i din have er. Overvej også hvor i haven, du vil plante din rhododendron. Fra naturens side er det nemlig en bjergplante, der bedst trives i sol og ikke så godt tåler skygge.

Du skal være forberedt på en smule vedligeholdelse i form af gødning og beskæring, da planten kan vokse ret så kraftigt. Der findes dertil også forskellige slags rhododendron, der skal passes på lidt forskellige måde og som derfor også ser en smule forskellige ud.

Et væld af farverige buske

Som vi allerede har fået fastlagt, findes der altså forskellige typer af rhododendronbuske. Dette gælder båder forskellige sorter, størrelser og ikke mindst forskellige farver. Derfor kan du vælge lige præcis den type, du allerbedst kan lide, og som også vil passe bedst til din have.

Rhododendron fås i mange forskellige farver og er derfor en enormt pyntende plante at investere i til din have. Rhododendronbuskene fås i farvernuancer fra rød, lyserød og lilla over til hvid, gul og stedsegrøn. Sammensæt dine yndlingsfarver og hiv de flotte nuancer med hjem i haven, hvor du rigtigt kan glæde dig over dem.