Er du en gør-det-selv-type, der er glad for havearbejde? Vi kommer her med 3 simple bud på, hvordan du kan indrette din have og sætte et personligt præg på havens stil og funktion.

 

Indret haven med blomster

Man skal ikke undervurdere at have smukke blomster i haven – de løfter humøret og tiltrækker et naturligt dyreliv. Placer et blomsterbed så du har udsigt til det fra terrassen eller der, hvor du har mest glæde af det. Hvis du er på udkig efter blomster til haven, som er nemme at holde, får du et par eksempler på bunddækkende stauder her:

  • Kærmindesøster (himmelblå blomster)
  • Stedsegrøn bispehue (gule, røde eller hvide blomster)
  • Løvefod (gul-grønne blomster)
  • Kæmpe stenbræk (rosafarvet blomster)

 

Vælg havemøbler efter komfort, æstetik og formål

At vælge de rette havemøbler til indretning af have bliver nemmere, når du har tænkt over haven som et ekstra rum i boligen. Tænk over, hvilke havemøbler du ønsker, og hvilket formål de skal tjene: Skal der være plads til gæster om et højbord eller i en sofalounge, når I inviterer til grill-hygge? Skal der være en afdækket krog med læ og skygge, hvor du kan sidde i fred med en god bog?

Tænk også gerne over, hvor hyppigt du kommer til at bruge havemøblerne, da dette kan have indflydelse på, hvilken kvalitet og komfort du ønsker.

 

Etablér en nem køkkenhave

Du kan med fordel anlægge en køkkenhave, som er nem at passe. Plant grøntsager som squash, spinat, radiser og salat i højbede. Anskaf også gerne frostsikre potter, og placer alle planter så solrigt som muligt.

En køkkenhave, der etableres i højbede og potter, skal stadig luges og vandes, men den er ikke desto mindre lettere at holde og nem at komme til. Plant også gerne frugttræer og bærbuske, da disse passer sig selv langt hen af vejen, mens udbyttet er stort.