Hvis du bor i et hus med udendørsarealer, kender du til den jævnlige tur udenfor for at få det til at se pænt og præsentabelt ud. For nogle er det rart og for andre en pinsel, men vi vil give dig et tip, så uanset hvad du føler omkring havearbejde, vil du mere lyst til det: du får rigtig god træning af at stå med spade og spand og grave ukrudt op. Det skyldes, at du aktiverer alle musklerne i kroppen uden at være bevidst om det. Typisk forbrænder du mellem 80 og 130 kalorier efter kun 20 minutters arbejde. Der er derfor meget at hente ved at være lidt frisk og tænke på den workout, du får, mens du passer på haven.

Havearbejdet kan også blive nemmere

Hvis at det skifte indstilling til havearbejdet ikke er trick nok for dig, så frygt ej – vi har flere tips og tricks til havearbejdet: Anskaf dig udstyr som er selvkørende. Robotplæneklippere slår kun græsset inden for det bestemte område, du har indstillet den til, og et vandingssystem med automatisk vanding gør, at du slipper for at skulle vande dele af haven hver uge. Hvis du hellere vil have planter, der er praktiske uden behov for meget pleje, så vil vi anbefale, at du anskaffer dig stauder: de kræver ikke særlig meget pleje, og et staudebed kan pynte rigtig meget i både for- og baghave.

Opdel haven i funktioner

Vil du være smart, kan du inddele haven i områder; det vil sige, at du lægger belægning ved siden af græsarealer, så du har en tør, stabil overflade til at placere haveborde og stole på. Det kræver dog, at du lige rubber neglene. Ellers kan du tilkalde en anlægsgartner til arbejdet. Det er vores tip, som kan bruges til alt med relation til havearbejde. Det er nemlig deres profession, så de ved præcist, hvad der skal gøres til alle opgaver: om det er forplejning af planter eller belægning – den klarer de for dig. På den måde kan du få passet den flotte, frodige have uden at skulle gøre arbejdet selv – medmindre du vil have trænet kroppen samtidig med at gøre det nødvendige. Uanset hvad skal havearbejdet gøres – det er op til dig, om du orker.