Gode råd til vedligeholdelse af egen have

Det er videnskabeligt bevist, at grønne omgivelser giver ro i sindet. Din have kan dog ende med at have den helt modsatte effekt på sin psyke, hvis du ikke holder den ved lige.

 

Gode råd til vedligeholdelse af haver

Uanset hvor stor din have er, så er det en god idé at danne dig et overblik over den og de opgaver, som du skal udføre løbende for at holde den pæn. Det er en praktisk løsning at lave et skema, som viser dig, hvornår og hvordan du skal pleje de forskellige planter og andre elementer i din have.

 

Du gør det nemmere for dig selv, hvis du afsætter faste havedage i din kalender. Det er nemlig altid smartest at udføre vedligeholdelsen løbende, så arbejdsbyrden ikke vokser sig alt for stor. Det er derfor også optimalt, hvis du ikke springer en havedag over. Hvis der kommer noget i vejen, så ryk i stedet havedagen til en anden ugedag.

 

Tips og tricks til en flot have, som er nem at vedligeholde

Det er først og fremmest en fordel at undgå fejlkøb, når du investerer i nye planter til haven. Sæt dig godt ind i de forskellige sorter, som matcher dine ønsker. Mindsk mængden af ukrudt ved løbende at luge. Lav nogle flotte højbede rundt omkring i haven. De er både en fryd for øjet og nemme at holde.

 

3 gode grunde til at vælge en anlægsgartner

Hvis du ikke selv magter havearbejdet, kan en anlægsgartner komme dig til undsætning. Her får du tre gode grunde til at hyre en professionel til opgaven:

 

  • Anlægsgartneren har stor erfaring med planter og kan derfor tænke ud af boksen.
  • En anlægsgartner har alle nødvendige redskaber og udstyr til at klare opgaven.
  • Du kan få dyrebar rådgivning af en anlægsgartner.