Generelle tips til valg af varmepumpe

Hvis du er på udkig efter en varmepumpe til sommerhuset, er der visse overvejelser, du skal gøre dig. Forhør dig om støjniveauet på de forskellige varmepumper hos forhandleren. Hvis du går op i at passe godt på kloden, kan du inden selve købet, undersøge varmepumpernes klimaaftryk og energieffektivitet. Er en varmepumpe effektiv på energi, vil det også betyde en besparelse for dig rent økonomisk.

 

En luft-til-vand eller luft-til-luft varmepumpe?

Hvis du overvejer at installere en varmpumpe i dit sommerhus, kan det være svært at vide, hvilken type pumpe, du skal vælge. Den grundlæggende forskel på en luft-til-vand og luft-til-luft varmepumpe er måden, hvorpå varmen udvindes. Men udover det er der en lang række forskelle og fordele ved hver slags pumpe.

 

En luft-til-vand varmepumpe er især velegnet til helårshuse med god isolering. Hvis du ønsker at udskifte dit olie- eller gasfyr, er denne type varmepumpe den ideelle løsning. Pumpen bidrager med en integreret varmeenhed, hvor der både produceres varmt brugsvand samt varme til radiatorer og gulvvarmesystemer. Denne pumpe er mere effektiv end en luft-til-luft varmepumpe, men den er ikke synderligt velegnet til huse med dårlig isolering. En investering i en luft-til-vand varmepumpe til sommerhuset er hverken den billigste eller den dyreste løsning til opvarmning af huset.

 

En luft-til-luft varmepumpe anbefales ofte til dem, som har elvarme eller brændeovn. Denne pumpe er god som enten supplement eller til udskiftning af disse varmekilder. Luft-til-luft varmepumpen er lavet til at opvarme mindre boliger. Den er billigere end en luft-til-vand varmepumpe, og den sikrer derudover en effektiv luftcirkulation og kan tilkobles aircondition, så du kan bevare et godt indeklima i dit sommerhus.

 

Inden du køber en varmepumpe

Det er altid smart at undersøge hvad, der er den billigste løsning, inden du investerer i en varmepumpe til dit sommerhus. Undersøg drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne, så du kender prisen på længere sigt. Tjek om der er mulighed for en serviceaftale, så du slipper for uforudsete nedbrud. Derudover kan du sætte dig ind i, om du kan få tilskud til installeringen, hvis det indgår i en bæredygtig omstilling.