Hvad er et energitilskud til varmepumpe?

Klimaforandringer har længe været på dagsordningen. Og det vil de fortsætte med at være, hvis vi ikke får justeret vores CO2-udslip. Tanken bag energitilskuddet til varmepumper er netop, at der ønskes at flere virksomheder og boligejere vælger en grønnere energiløsning. Energitilskuddet gør det derfor mere fordelagtigt for private og erhverv at investere i en varmepumpe, da det økonomisk bliver mere bespareligt. Det er netop dette, et energitilskud til varmepumper er: det er muligheden for økonomisk støtte i forbindelse med investeringen af en varmepumpe.

 

Hvorfor skal du have en varmepumpe?

En varmepumpe er fordelagtig på mange måder – især med et tilskud. Først og fremmest er det en mere miljøvenlig energiløsning: varmepumpen udnytter nemlig energien fra de naturlige omgivelser og overfører det til din bolig via gulvvarme, radiatorer eller som varm luft, der blæses ind. Der er altså tre slags varmepumper: luft-til-luft, luft-til-vand og jordvarme. Udover at løsningen er mere miljøvenlig, så sparer du også på pengepungen. Du sparer altså både på energi, på varmeregningen og er med til at reducere CO2-udslippet. Det er en win-win.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af varmepumpe?

De forskellige slags varmepumper har hver sine fordele. F.eks. er en luft-til-vand varmepumpe god til at varme huset op året rundt og er meget energibesparende. Det kræver dog, at du har radiatorer i hjemmet, der er vandbårne, eller at du har gulvvarme. Derudover skal du også have plads til varmepumpen på en udedel af din grund, hvor varmepumpen kan være mere eller mindre støjfuld. Investeringen i en luft-til-vand varmepumpe er hverken den billigste eller den dyreste af de tre slags varmepumper, hvilket gør den en fin valgmulighed for mange. Den overfører både varme til huset og brugsvand.

 

Jordvarmepumpen er ligeledes god til helårshuset og kræver også gulvvarme eller vandbårne radiatorer, og den overfører ligesom luft-til-vand-pumpen varme til rummene i huset og brugsvandet. For at få installeret en jordvarmepumpe kræver det dog en større grund, der som minimum skal være 300 kvadratmeter. Af de tre slags løsninger er det den dyreste investering, men ligesom de andre tre vil du spare mange penge på varmeregningen og energiforbruget.

 

Den sidste valgmulighed er luft-til-luft, der også installeres på en udedel på din grund, hvor den også kan være mere eller mindre støjfuld. Denne varmepumpe giver kun rumvarme og er den billigste løsning af de tre. Det er dog også denne varmepumpe, der giver de mindste besparelser på varmeregningen og energiforbruget, men den er stadig et godt alternativ eller supplement til olie eller naturgas. For mange er luft-til-luft-pumpen derfor et godt valg til f.eks. sommerhuset fremfor helårshuset.

 

Hvad bør du vide om de forskellige brands af varmepumper?

Når du skal investere i en varmepumpe, kan det være overvældende med de mange forskellige slags brands og valgmuligheder. Men et godt sted at starte er med et lokalt brand, netop Vølund varmepumper, der leverer løsninger af høj kvalitet. Deres velfremstillede varmepumper er udviklet med fokus på bæredygtighed, økonomiske besparelser og de er velegnet til alt fra boliger til virksomheder, der er mellemstore. Et andet brand, der er førende inden for industrien, er netop varmepumper af Mitsubishi. De er højteffektive, produceret af bedste kvalitet og er velkendte for at have et meget lavt støjniveau.

 

Hvordan søger du om energitilskud?

Der er en vis proces du skal følge, når du søger om energitilskud til din varmepumpe, som skal udføres inden du får installeret selve pumpen. Læs mere om hvordan du får tilskud til din varmepumpe på følgende, hvor det trin for trin forklares, hvordan og hvorledes processen er sammensat. Tænk grønt, tænk økonomisk – det betaler sig!