Dette indlæg er sponsoreret. 

Hvis dit blandingsbatteri er defekt, er der nogle krav til, hvornår du gerne må skifte blandingsbatteriet på egen hånd. Det er nemlig altafgørende, at du har en stophane før blandingsbatteriet. Har du en stophane, må du gerne udføre udskiftningen. Det er dog vigtigt, at du i løbet af udskiftningen hverken udfører eller ændrer i eksisterende installationer.

Det er også ulovligt, hvis du som privatperson trækker nye rør. Derfor skal du være sikker på, at du ikke overskrider de tre krav til udskiftningen af blandingsbatteriet. Har du f.eks. ikke en afspærringsventil, kan du få hjælp til montering af blandingsbatteri.

 

Sådan skifter du blandingsbatteriet

Første skridt er at slukke for vandet. En god idé er at sikre sig, at vandet er slukket, før du begynder det næste arbejde. Tænd for armaturet og sikr dig, at du har slukket for vandet. Dernæst kan du afmontere blandingsbatteriet. Brug en svensknøgle til at afmontere møtrikkerne, der sidder på armaturet. Til sidst bør du tjekke, at dit nye blandingsbatteri passer med de eksisterende forskruninger. Sørg for, at de to ting passer i afstand mellem forskruningerne. Har du ikke den rette afstand, er du nødsaget til at udskifte forskruningerne. Ellers kan du nemt spænde det nye blandingsbatteri fast med møtrikker.

 

Er du ikke en gør det selv-type?

Slip for besværet ved at udskifte armaturet selv og kontakt en professionel, hvis du er utryg ved opgaven. Det er meget bedre og billigere at kontakte en professionel VVS-installatør i første omgang – i stedet for først at kontakte vedkommende, efter du har prøvet på egen hånd.