Sådan undgår du rotter i dit hus

De fleste, der bor i hus, har en frygt for at få besøg af et firbenet uvelkomment dyr. Rotter er skadedyr, som ikke har nogen plads i danske hjem, men alligevel har de det med at finde vej ind, hvis ikke man er opmærksom på en række faktorer. Af det nedenstående kan du se en række ting, du skal være opmærksom i forbindelse med at få besøg af rotter:

  • Affald og foder er utilgængeligt for rotterne
  • Undgå rod på ejendommen
  • Vær sikker på, at alle døre slutter tæt
  • Fjerne eller beskære bevoksning tæt på huset
  • Tjekke om der er brud på kloaksystemet
  • Skrue metalriste til gulvafløb fast

 

Undgå kontakt med rotter

Hvis uheldet er ude og det viser sig, at du har besøg af rotter på din grund, må du i tilfælde af, at du finder en død rotter under ingen omstændigheder røre ved den uden handsker, da der er risiko for, at rotten kan smitte dig med en række alvorlige sygdomme. Den farligste og mest alvorlige sygdom, som rotter smitter med, er sygdommen leptospirose, også kaldet weils sygdom. Weils sygsdom er en spiralbakterie, der findes i rottens urinsystem og kan overføres til mennesker ved berøring af rottetis. Dødeligheden for denne sygdom hos mennesker er 10-20%, og døden indtræffer gennemsnitligt 1-2 uger efter, at man er blevet smittet med sygdommen, hvis ikke man kommer i den rette behandling.

Rottebekæmpelse betaler man gennem skatten og er derfor gratis, men de skader, som rotten evt. forsager, skal man selv betale for at udbedre. Hvis der er tale om, at rotten har ødelagt noget i kloakken, kan det meget vel blive en bekostelig omgang. Derfor er rottebekæmpelse vigtigt.

 

Rottebekæmpelse er vigtigt

Hvis du har besøg af en rotte familie på din ejendom, er det vigtigt at få taget kontakt til kommunen og en professionel rottebekæmper, der kan hjælpe dig af med disse små skadedyr.