Sådan får du en flot plantevæg

Er du også vild med planter og et grønt miljø, uanset om du er indendørs eller udendørs? Så kan det være, at en plantevæg, også kaldet en væg-have, er en god løsning for dig. Det kan skabe glæde og ro at være omgivet af grønne og naturlige planter. Men inden du går på jagt efter dine planter, så bør du tage stilling til, om din plantevæg skal være indenfor eller udenfor. Dette kan nemlig have betydning for, hvordan plantevæggen passes bedst. For eksempel bør den placeres i sollys indenfor, hvis planterne har brug for meget lys. Læs med her og find ud af, hvordan du kan få smukke og funktionelle plantevægge.

 

Planter til en udendørs plantevæg

Det kan være svært at vurdere, hvilke planter du bør vælge til din plantevæg, hvad end den er udendørs eller indendørs. Her får du nogle bud på tre typer af planter, der fungerer godt til udendørsplantevægge:

  • Du kan bruge planter, som slangeskæg og kambregner, der skaber en grøn væg, og kan bruges som inddeler af haven.
  • Derudover kan du plante spiselige planter, som jordbær, tomater eller krydderurter.
  • Du kan også plante mere almindelige planter og blomster, som giver en flot udsmykning i haven.

Det er også en mulighed at skifte imellem planterne, alt efter hvilket årstid det er. På den måde følger din plantevæg sæsonen.

 

Planter til en indendørs plantevæg

Vil du hellere have en indendørs plantevæg, kan du også vælge mange forskellige planter. Det kan igen være krydderurter, som du kan bruge i din madlavning, eller det kan være planter med forskellige udtryk, for at gøre dit hjem unikt. Det kan være en ide at vælge planter, der ikke skal vandes så ofte, så du er sikker på, at de kan overleve længe. Plantevægge kan bidrage til et naturligt udtryk i din bolig.