tandblegning på klinik eller hjemme

Lyse tænder og et flot smil udstråler selvtillid og øger livskvaliteten, og af den grund ønsker mange personer at opnå det perfekte smil. Dette kan gøres gennem tandblegning, som de senere år er blevet en meget populær behandlingsmetode. Det er dog ikke hvilken som helst type af tandblegning, som du bør vælge til at blege dine tænder, og der er stor forskel på, om du bleger tænderne hjemme eller hos tandlægen. Læs med her, hvis du vil undgå at skade dine tænder mere end at gavne dem ved at vælge den rigtige type af tandblegning.

Risici forbundet med hjemmeblegning af tænderne
I forsøget på at opnå det perfekte smil tyr mange til hurtige metoder, som eksempelvis hjemmeblegning af tænderne. Dette er let og hurtigt tror mange personer fejlagtigt, men der er desværre en stor risiko for, at du skader dine tænder mere end, at du gavner dem. Problemet med hjemmeblegning af tænderne er, at produktet til blegningen ofte overforbruges i håbet om et bedre resultatet. Herigennem kan tændernes emalje blive skadet, så dine tænder ikke længere blive beskyttet godt nok. Isninger i tænderne er derfor typiske konsekvenser af overblegning af tænderne. Samtidigt giver en voldsom tandblegning heller ikke et holdbart resultat, og du er derfor nødt til at udsætte dine tænder for en ny blegning gang for gang, hvis du ønsker at bevare de lyse tænder på længere sigt. Af disse årsager er der adskillige risici forbundet ved at forsøge på at blege tænderne selv.

Fordele ved en professionel tandblegning hos tandlægen
En tandblegning hos den perfektionistiske tandlæge i Roskilde vil være nøje tilrettelagt efter dine tænders situation. Gennem en forundersøgelse vil tandlægen vurdere hvilken type af behandling, som egner sig bedst til din situation. Den bedste metode til tandblegningen afhænger nemlig af, om du skal have lysnet enkelte eller alle tænderne. Tandblegning af én eller få tænder kan typisk klares på én behandlingsgang, mens tandblegning af hele tandsættet i stedet fordeles ud i flere omgange. På den måde får du bleget tænder på skånsom vis samtidigt med, at resultatet holder længe. I situationer, hvor tænderne ikke kan bleges tilstrækkeligt, er det muligt at få påsat plastik eller porcelæn til at dække den uønskede farve. Dette plastik eller porcelæn kan samtidigt udformes, så de behandlede tænder samtidigt får den ønskede form. Uanset dine tænders situation vil en kvalitetssikret tandblegning fra Roskilde eller din nærmeste by være det bedste valg til at sikre dig lyse tænder i fremtiden.

Sådan undgår du behov for en ny tandblegning i fremtiden
Alle personer vil med tiden miste deres lyse farve på tænderne. Denne misfarvningsproces går dog endnu hurtigere for personer, som eksempelvis ryger eller drikker meget rødvin eller kaffe, da disse faktorer er med til at misfarve tænderne. Du kan derfor forebygge mod misfarvning af tænderne, hvis du undgår drikkevarer med farvestoffer og nikotin. En almindelig god tandpleje er naturligvis også med til at bevare tændernes naturlige farve, så du kan undgå misfarvning på tænderne og bevare tandblegningens effekt så længe som muligt.

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde
46 35 76 61