Hav disse ting i mente, når du skal flytte

Der er mange bolde i luften, når man står overfor en fraflytning og skal have alle sine ejendele med sig til et nyt sted. Det er derfor heller ikke unaturligt, at man har bekymringer i forbindelse med fraflytningen, og derfor får du her råd og vejledning til at komme ud af din gamle bolig med det bedst mulige resultat. Start altid med at lave en grundlæggende tjekliste over ting, du skal have styr på som fx at flytte adresse og læge og aflæse dit forbrug, så du kan melde det til forsyningsvirksomheder. Gennemgå også din kontrakt for at få overskueliggjort dine forpligtelser.

 

Sådan kommer du godt i gang med malerarbejdet

Der er flere store og dyre poster, der knytter sig til en flytning, og det kan virke afskrækkende for de fleste. Alle er naturligvis interesseret i at få fx penge tilbage fra sit depositum, og derfor har mange ønsker om selv at foretage noget af arbejdet. Hvis du selv ønsker at male din lejlighed, følger der her nogle tips til at få det bedst mulige resultat og dermed godkendt istandsættelsen:

 

  • Spar ikke på kvaliteten af din maling: Det sker ofte, at hvis malerarbejdet ikke godkendes, hænger det sammen med, at man har valgt maling af for ringe kvalitet. Køb derfor ordentlig maling til formålet.
  • Bed din udlejer om farvekoden og glans: Det er desværre ikke sådan, at du bare kan hoppe i et byggemarked og købe hvid maling. Det skal være den samme nuance, som den nuværende, og så er det også nødvendigt at spørge din udlejer, hvad glansgraden er.

 

Er du ikke den fødte maler? Vælg en professionel

Der er mange ting, der skal være styr på, og som skal gå op i en højere enhed, når du selv står for istandsættelsen af lejligheden. Det kan gå hen og blive endnu dyrere for dig, hvis du begår fejl eller på anden vis er uheldig med maling af lejlighed ved fraflytningen. Derfor kan du kontakte en professionel efter aftale med din udlejer.