Hulmursisolering er en relativ ny form for isolering, som bliver anvendt ved bygningen af huse. Man begyndte først på fænomenet i 1920’erne, men først fra 1980’erne er det blevet almindeligt at fylde hulmuren med isolering. Ellers er der et stort hul i ens mur, som er helt tomt. Ydervæggene i dit hus er opbygget af den mur, som man ser til daglig – også kaldet hhv. formur og bagmur. Mellem disse to finder du et hul eller murværk på 5-12 cm – også kaldet hulmuren.

Hvordan kan hulmursisolering gavne dig?

Når det kommer hulmursisolering, er der tale om et mindre indgreb i din hulmur – det gælder uanset om du er i gang med at bygge nyt hus eller ved at renovere det gamle. Et hul bores i muren, hvorefter muren blæses med ét blandt mange fyldtyper. Vi vil anbefale dig at undersøge pris og fordele ved hver type, da der er så mange. Fordelen ved hulmursisolering er, at du hurtigt får en lavere varmeregning. Utætte ydervægge kan sende varmen ud af huset. Med hulmursisolering er dit hus bedre isoleret og kan holde på varmen – det får også en bedre husværdi, hvis du skal sælge huset på et tidspunkt.

Anbefales det at hulmursisolere selv?

Som sagt er hulmursisolering et relativt simpelt indgreb, hvor isolering blæses ind mellem for- og bagmur. I princippet kan det gøres af alle – dog er der visse faldgruber, der afholder folk fra at gøre det. Først er der udstyret, som er en større omkostning, fordi det ikke kan bruges til mange andre områder. For det andet er der teknik: Man skal have en del erfaring med hulmursisolering, før man gør det selv, da man skal være sikker på, at hele hulmuren bliver isoleret. Ender du med et halvfærdigt job med huller i isoleringen, er det stadig en mangel, som kan komme til at koste dig dyrt over en længere periode. Er det første gang, du stifter bekendtskab med fænomenet, anbefaler vi dig som minimum at konsultere en professionel