Synes du også lektier er noget af det kedeligste, der står på to do listen? Vi kan godt følge dig. Lektier er ofte et nødvendigt onde, der skal overstås så man bagefter kan have det sjovt. Men sådan behøver et ikke være!

 

En god oplevelse med en kedelig opgave

En nem måde at spice lektielæsningen op på er ved at lave dem i naturen. Det giver lige det ekstra til en ellers kedelig oplevelse. Du kan tage en ven eller flere med udenfor, pakke en lækker madpakke eller bare en kop kaffe, og blive klogere ude i det fri. Måske kan I endda tage den skridtet videre og tage en overnatning i et telt eller et shelter og få opgaven til mandag overstået på en fed måde! Der er en masse fordele ved at gøre dette, læs nogle af dem her.

 

Derfor er naturen god for din lektielæsning

  • En svensk undersøgelse viser, at skolebørns koncentration og evne til at fastholde opmærksomheden forbedres ved regelmæssigt at blive undervist i naturen
  • Ens sundhed og kondi bliver bedre af at komme ud at gå i skoven og indånde den friske luft
  • For meget tid foran skærmen har utallige ulemper. Og chancen for at du lyver er stor, hvis du siger du aldrig har taget en pause fra lektielæsningen, fordi computeren med dens Netflix-abonnement trak lidt mere i dig. Og Netflix og sollysets skær er bare ikke en god kombination. Endnu en grund til at komme afsted!
  • Undersøgelser om danskernes friluftsliv viser, at danskere, der brugte naturen, syntes det gav dem øget livskvalitet og bedre mental sundhed.
  • Din hjerne slapper mere af i naturen end steder, hvor der sker en masse hele tiden. Der er ikke lige så meget at fokusere på, andet end dine lektier. Og det beroliger hjernen.

 

Naturen venter

Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme ud og få trukket frisk luft ind, mens du får lavet lektier!
Mangler du nogle opgaver at lave ude i naturen, der passer til lige præcis det, du mangler at lære om? Så tag et kig på inspo.dk, der kan hjælpe dig med lige præcis det.