Lav dine egne lys

Er du en kreativ sjæl med hænderne skruet rigtigt på, og er du på jagt efter nye gør-det-selv-projekter må du hellere læse med her!

 

Lær at lave håndlavede lys

Elsker du en personlig stil, og vil du gerne have noget andet end de almindelige hvide, lige stearinlys, så kan håndlavede lys være den perfekte idé for dig, så du kan pryde dit hjem med håndlavede lys. Der er mange måder at lave håndlavede lys på og nedenfor vises, hvordan man laver de populære snoede lys, der efterhånden står i manges vindueskarme. De snoede lys kan både pynte i din egen vindueskarm, men de kan også med fordel bruges som en personlig gave til en veninde.

 

Guide til snoede lys – sådan laver du dem selv

  • Hvad skal du bruge? Inden du går i gang med dit gør-det-selv-projekt på håndlavede lys, skal du have fat i nogle almindelige lange stearinlys i paraffin, så vælg dine yndlingsfarver! Derudover skal du bruge et højt glas eller en kande med vand på ca. 40 grader og det samme med koldt vand.
  • Step 1. Sæt lysende i blød i det varme vand i 15-20 minutter, så de er til at arbejde med.
  • Step 2. Tag lysene op og gør dem flade, så de er ca. 1 cm tykke.
  • Step 3. Hold godt fast i toppen og i bunden af lyset og sno dem godt. Du kan sno lysene lige så meget, som du vil og dermed skabe præcis det udtryk med dine håndlavede lys, som du ønsker.
  • Step 4. Put lysene i det kolde vand og lad dem køle af, så de sætter sig og igen bliver stive.

 

Find håndlavede lys i butik

Er du ikke så kreativ, eller er du en smule presset på tid, så findes der også forhandlere af håndlavede lys rundt omkring i Danmark. Køb de unikke lys og gør din indretning eller borddækning personlig!