Hvis du overvejer om, hvorvidt der skal være musik til festen, giver svaret sig selv: selvfølgelig skal der være musik til brylluppet. Ligesom enhver anden god fest, kræver brylluppet også god musik, hvilket sikrer, at gæsterne kommer i den helt rette stemning. Det, I dog skal være opmærksomme på, er, at det skal være forskelligt musik til de forskellige dele af festen. Dette indebærer f.eks. stille og rolig baggrundsmusik til maden, men derimod store fest-klassikere til bryllupsfestens dansegulv under festens sene timer. Men hvordan vælger man så den rette musik til brylluppet?

 

3 overvejelser, der skal gøres, når du skal vælge musik til brylluppet

 

For det første bør du overveje, hvilken musikgenre det skal være? Her skal dig og din partner kigge indad og i fællesskab beslutte, hvilken musikgenre I bedst kan lide. Hvis I f.eks. har præference for jazzmusik, kan I med fordel vælge et jazzband til festen.

 

Herudover skal I også gøre jer nogle overvejelser om, hvad jeres musikbudget er. Hvis I har et meget stort musikbudget, har I potentielt set mulighed for at få lige den kunstner, I ønsker til at spille til festen.

 

I skal også overveje, om det skal være band eller DJ. Fordelen ved at vælge en DJ er, at I herved kan få DJ’en til at spille alle jeres yndlingsnumre. Derimod er fordelen ved at vælge et band, at det er en mere autentisk musikoplevelse, I vil huske tilbage på.

 

Kom til enighed

 

Uanset hvad jeres valg af musik ender med, er det vigtigste blot, er der er enighed mellem parret. Det er en fælles fest, som I med stor glæde skal huske tilbage på resten af livet, hvorfor det ikke nytter noget, hvis musikken kun falder i den ene persons smag. Derfor er I nødt til at gå på kompromis og finde en løsning, der fungerer godt for jer begge. Dette kunne f.eks. også være at hyre en DJ, der kan spiller mange forskellige numre i løbet af en aften.