Få en gratis værdisætning af dit hus

I dag har det aldrig været lettere at blive opdateret på ens boligs værdi. Ved hjælp af hjemmesider som Boliga og Nordeas BoligSkøn kan du hurtigt søge dig frem til, hvad en bolig koster i et hvilket som helst boligområde. Dette kan være en stor fordel, hvis du går med tankerne om at sælge eller renovere din bolig. Når du søger på disse hjemmesider, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at salgspriserne er konstrueret ud fra en række databaser. Det er altså ikke sikkert, at netop din bolig koster det samme som en lignende i området. Det hele afhænger af, om I har foretaget renoveringer på boligen, eller om der er fejl i boligen. Sådanne faktorer spiller ind på salgsprisen, og derfor kan man ikke altid regne med udregningerne på hjemmesiderne. De fungerer dog som en god vejledning for, hvad man kan forvente at få for sin bolig ved eventuelt salg.

 

Fordele ved at få skiftet tag

Har din bolig en lav værdisætning, kan det være en fordel at renovere. Man kan eksempelvis øge værdien af sin bolig ved at få et nyt tag. At udskifte taget kan umiddelbart virke som en omfattende og kostelig proces, men i langt de fleste tilfælde kan denne form for renovering virkelig betale sig – særligt hvis ens hus er gammelt. Der behøver nødvendigvis ikke at være noget i vejen med taget for, at det skal udskiftes. Et gammelt tag kan sagtens være holdbart i mange år endnu, men ofte vil der være store omkostninger på varme. Disse udgifter kan man sænke betydeligt ved at investere i et nyt tag. Man kan også vælge at få et nyt tag af æstetiske eller salgsmæssige årsager. Et nyt flot tag kan nemlig være med til at gøre huset mere attraktivt og moderne, hvilket kan lokke nye købere til.

 

Øg din friværdi og investér i et nyt tag

Der er mange fordele ved at få et nyt tag på sit hus. Foruden en større værdisætning og en stor besparelse på varmeregningerne kan tagrenovering også bidrage til en større friværdi i boligen. Helt konkret vil en investering i et nyt tag være med til at øge boligens værdi. På den måde kommer man til at skylde mindre, end hvad boligen er værd. Hvis man har en høj friværdi, åbner der sig en lang række muligheder. Man kan blandt andet få et billigt lån i banken. Med dette lån kan man udføre yderligere forbedringer til boligen, som i det lange løb kan øge værdisætningen endnu mere. Det kan således betale sig at investere i sin bolig.