Danskerne er gode til at vaske sine vinduer

Det ser ud til, at danskerne er gode til at få vasket og pudset vinduer. I 2018 lavede YouGov en undersøgelse for Videnscentret Bolius, som viser, at hele 57% får vasket vinduer hver måned eller hver tredje måned, mens 22% gør det hvert halve år.

Det anbefales, at vinduer vaskes 3-4 gange årligt, men i områder med meget salt eller partikler fra forbrænding, bør de vaskes oftere. Du behøver heldigvis ikke en professionel vinduespudser for at få rene vinduer – vi kommer med 5 råd til, hvordan du kommer i gang med vinduespudsningen.

 

Sådan bliver du den bedst udstyrede vinduespudser

Inden du begynder at vaske vinduerne, bør du anskaffe det rette udstyr, så du bliver den bedst udstyrede vinduespudser. Du skal blot bruge sæbevand, en indvasker, en skraber og et viskestykke for at komme godt i gang. Har du ikke en indvasker ved hånden, kan en blød svamp eller klud også anvendes.

 

5 simple trin til vinduespudsning

  1. Start med at dybe indvaskeren i sæbevandet, og klem det meste vand ud, så den ikke drypper.
  2. Herefter sæbes hele vinduet ind. Skrub med indvaskeren for at fjerne skidt og snavs.
  3. Brug viskestykket til at lave en tør bane langs vinduets venstre kant.
  4. Tag skraberen og placer den i den tørre bane, og puds vinduet fra venstre mod højre og nedad i S-lignende bevægelser.
  5. Afslut med at tørre kanter af, så det efterlades tørt og uden dråber eller striber.

 

Gør-det-selv eller kald-på-hjælp?

Tillykke, du kan nu kalde dig gør-det-selv vinduespudser. Men står du overfor nogle særligt store vinduespartier, der kræver ekstra udstyr, eller vil du bare gerne spare tid, er det mest optimale valg at kontakte en professionel vinduespudser.