Vinduespolering til perfektion

Især om vinteren bliver vinduerne hurtigere beskidte, og det kan derfor være på tide med en vinduespolering. Læs med og find guiden til den sikre vej til, hvordan man opnår en god vinduespolering.

 

Hvad kræves der for at holde vinduer rene?

Når du gerne vil holde dine vinduer rene i længere tid, kræver det, at du lægger lidt arbejde i kontinuerligt at holde dem pæne. Det er optimalt at pudse eller polere sine vinduer 3 til 4 gange om året for at bevare et rent udseende. Derudover kan du med fordel bruge godt udstyr og nogle gode produkter til at sikre et flot resultat. Det vigtigste råd til at opnå pæne vinduer er, at du ikke kun bruger almindeligt vand fra hanen, da der er meget kalk i vandet, og du kan derfor nemt få kalkstriber på dine nypudsede ruder.

 

Udstyr og midler til vinduespolering

Inden du går i gang med at fugte ruden, kan du med fordel tjekke, at du har alt det nødvendige udstyr, for at sikre et flot resultat. Det mest nødvendige er:

  • En spand med vand
  • Opvaskemiddel
  • Eddike
  • Klud og svamp
  • En skraber
  • Viskestykke eller tør klud

Når du har alt dette på plads, er du klar til at polere dine vinduer skinnende rene. Et andet lille trick er at bruge vandet fra tørretumbleren, det er nemlig særdeles velegnet til at pudse vinduer i.

 

Sådan rengøres vinduet korrekt

Det kan virke mærkeligt at bruge eddike, men ved at blande vandet med eddike, kan du undgå kalkstriber og fjerne genstridige fedtpletter. Når du skal bruge skraberen, sørg da for at bevæge den i én samlet bevægelse, så du overlapper dine egne baner og undgår striber. Skift vandet når det er beskidt og tør kanterne af med en tør klud, så du ikke får løbere af vand, der samler sig i hjørnerne.