Står du med et ønske om at starte hjemmeproduktionen i form af lækre grøntsager og frugter? Du har måske overvejet at investere i et drivhus, så produktionen kan holdes i gang hele året?
Har du investeret i et drivhus og mangler vejledning i forhold til plantetyper og vedligeholdelse, finder du her den rigtige vejledning.

Et drivhus kan være utrolig effektivt til dyrkning i hjemmet af diverse krydderurter, grøntsager og frugter. Det giver dig muligheden for at holde produktionen hele året, og samtidig dyrke nye grøntsager, som ikke tåler det danske vejr udendørs.
Find her en guide til fem anbefalede grøntsager til drivhuset:

Den røde herlighed


En af letteste grøntsager at dyrke i drivhuset er tomat. Tomaten er let at vedligeholde for både nybegynderen og den mere garvede. Grøntsagen kan fås i mange forskellige sorter og farver. Lav derfor lidt research inden du tager en beslutning. Er du i tvivl, kan Gemini tomaten anbefales, da den er utrolig let at vedligeholde.

Den tørstige grøntsag


En mere omfattende grøntsag at dyrke, men mindst ligeså populær til drivhuset, er agurken. Den perfekte dyrkning af agurker kræver lidt træning, men den fanger du hurtigt. Husk blot at agurken kræver noget mere vand end andre grøntsager.

Drivhusets farverige blomst


Når det kommer til peberfrugter og chilier har du et næsten uoverskueligt udvalg. Der findes utrolig mange sorter med forskellig konsistens og smagsvariant, samt mange forskellige farvevalg. Udover at grøntsagen tilfører maden nogle fantastiske smage, så pynter den også på en smuk og unik måde i drivhuset med dens mange farverige farver.

Den grønne hovedingrediens


Hovedingrediensen i salaten er oftest bladgrøntsager og salat, og netop derfor er det en nødvendighed til dit drivhus. Her findes der også et utal af forskellige sorter. Derfor anbefales det at starte i det der tilhører ”salatfamilien”. Årsagen er at de sorter der tilhører ”salatfamilien” ofte, er lettere at dyrke, men dyrkningen er meget sammenlignelig med de andre sorter. Derfor gør det dine fremtidige beplantninger lettere.

Hvad ønsker du til køkkenet?


Ovenstående er blot en vejledning til dig. Find de frugter, grøntsager og krydderurter du ønsker og undersøg så grundigt, hvordan de vedligeholdes på bedste vis. Der findes intet så fantastisk, som friskdyrkede ingredienser til maden fra ens egen have.