Udnyt sommeraftenerne med en markise

Elsker du også at nyde aftenerne på terrassen? Og ønsker du ofte, at du kunne blive siddende længere? Så kan en markise være den perfekte løsning til dig. Med en markise kan du nemlig få overdækket din terrasse, når solen begynder at gå ned, eller når den uundgåelige sommerregn kommer. Markisen kan også bruges til at skabe skygge, når solen skinner på de varmeste dage. Det kan være, når du og familien skal spise frokost i den bagende varme, eller hvis I har brug for læ under brætspillet. En markise rulles ud fra husmuren og skaber læ eller overdække, så du kan sidde ude i alt slags vejr.

 

Fordelene ved en markise

Der er mange fordele ved en markise. Det gælder blandt andre følgende:

  • Den skaber skygge i de ’farlige timer’ fra solen.
  • Du undgår morgen- og aftendug, så tingene ikke bliver våde.
  • Den er fleksibel og kan rulles ind, hvis du igen har brug for solen.
  • Den er et økonomisk billigt alternativ til en overdækket terrasse og kan bruges på flere måder.

En af de bedste fordele er, at du kan forlænge aftenen på terrassen med en markise.

 

Værd at vide inden køb af markise

Når du har fået bygget den perfekte terrasse, er det vigtigt med en markise, som passer til dit byggeri. Der er derfor nogle ting, som er værd at overveje, inden du beslutter dig. Det er blandt andet vigtigt, at du har fundet ud af, hvordan markisen skal se ud, hvor stor den skal være, og hvordan skal den fungere – måske skal den have en motor, eller også ønsker du en manuelt styret markise. Der er mange forskellige modeller, og det kan være en fordel at bede din lokale markise forhandler om hjælp, da de kan råde og vejlede dig til det rette valg ud fra dine ønsker og behov.

 

Montering af en markise

Du kan sagtens selv montere en markise. Det er dog en god ide at alliere dig med en professionel og få nogle gode råd, hvis du ikke på forhånd har erfaring med installering af markiser.