Når bilnøglerne bliver væk, behøver gode råd ikke være dyre

Nøgler og særligt bilnøgler er nogle af de ejendele, der altid har en fast plads. Mange bærer dem i jakkelommen eller en forlomme i tasken og placerer dem lige ved entréen, når man er kommet hjem. Alligevel formår de at blive væk for os i ny og næ, som var det magi – oftest er det desværre bare glemsomhed. Det er et værre postyr at miste sine nøgler, og man oplever ofte en masse kaostanker i kølevandet: hvad gør jeg nu, hvor jeg ikke kan komme ind i bilen, er det ikke dyrt at få nye nøgler, hvad med taskerne på bagsædet osv. Heldigvis er der råd herfor – og det behøver ikke være dyrt. Mister du dine bilnøgler, er det en god idé at tage kontakt til en låsesmed i stedet for at tage sagen i egne hænder.

 

Sådan bør du forholde dig, hvis du mister dine bilnøgler

Hvis uheldet er ude, kan du gøre brug af følgende råd til at få adgang til din bil på ny. Det første du bør gøre, er at overveje, om du skulle have en ekstranøgle liggende. Nogle gange opbevarer man dem selv i hjemmet, eller også har du måske overladt den til en anden i familien, der også benytter bilen. Hvis du ikke har en sådan ekstranøgle, kan du følge denne anvisning:

  • Ring til autohjælp – måske har du allerede et abonnement på autohjælp, du kan benytte – så de kan fragte bilen til en låsesmed.
  • Herefter kan låsesmeden fagligt håndtere din billlås og få dirket den op. Låsesmeden kan også få lavet en ny nøgle til din bil, så du kan vende tilbage til hverdagen.
  • Hvis dine nøgler er blevet stjålet, skal du huske at anmelde det, så du kan få tabet af nøglen dækket via din forsikring.

Hvis du opdagede, at du ikke havde en ekstra nøgle til din bil, kan du måske også undersøge muligheden for at anskaffe dig sådan en – så er du bedre dækket ind, hvis uheldet skulle være ude igen.

 

Dette bør du ikke gøre, hvis dine bilnøgler er blevet væk

Det er en frustrerende situation, når man mister sine bilnøgler, og derfor kan man komme til at tage nogle ærgerlige, forhastede beslutninger. Derfor følger her en liste over ting, som det ikke anbefales, at man gør i den uheldige situation:

  • Undgå selv at prøve at bryde ind i din bil. Det kan skade både låsesystemet såvel som andre mekanismer i bilen, og det kan blive en noget dyrere affære.
  • Vær opmærksom på, at det ikke kun er et autoriseret værksted for dit bilmærke, der kan lave nye nøgler til din bil
  • Undersøg om du har en låsemed tæt på dig, der kan lave nye bilnøgler til dig, da det oftest er en noget billigere løsning

Der findes også en række ting, som du kan lære dig selv i forbindelse med at pleje din bil og spare på omkostninger. Her kan du eksempelvis finde en guide til at skifte fra sommer til vinterdæk helt selv.