Dette indlæg er sponsoreret.

Nypudsede vinduer er et syn, vi er mange, der nyder. Rene vinduer gør nemlig, at hele hjemmet føles rent og ordenligt. Men det kan være svært at få rene vinduer. Her får du derfor et par råd om, hvilket udstyr, du bør bruge, samt hvor ofte du egentlig bør vaske din vinduer.

 

Det rigtige udstyr vil give dig rene vinduer uden striber

Hvis du vil have rene vinduer uden striber, er det vigtigt, at du har det rigtige grej til vinduespudsning. Det kan være svært at få ruderne helt rene med en billig gulvsvaber, så sørg for at få fat i en god skraber, viskestykke og en indvasker.

Når du så har fat i det gode udstyr, kan du lige så godt tage ved lære af de professionelle vinduespudserne og forsøge at pudse vinduer ligesom dem. Derfor skal du huske, at:

  • Bevæge skraberen i en bevægelse samtidig med, at du overlapper de områder, du allerede har skrabet. På den måde undgår du striber
  • Løbende tørre overskydende vand væk
  • Skifte vaskevandet løbende under vinduespudsningen, da det bliver snavset
  • Afslut vinduespudsningen med en tør klud eller et tørt viskestykke
  • pudse vinduerne to gange, hvis de er meget beskidte

 

Puds dine vinduer en gang om måneden

Det er meget forskelligt, hvor ofte dine vinduer bør pudses, og det kommer i høj grad an på, hvor du bor og hvor meget snavs, der er i luften. Bor du tæt på ved stranden? Så vil salt fra stranden og havvandet være med til at gøre vinduerne beskidte, og du skal derfor pudse dem oftere.

En god hovedregel er dog, at du prøver at få vasket dine vinduer omtrent en gang om måneden. Jo oftere du pudser dem, jo mindre snavs og skidt vil der være, og det vil derfor være nemmere at få gjort dem rene.