Dette indlæg er sponsoreret. 

Gennem tiden kan man ved at have en sund gør-det-selv-mentalitet spare mange penge på opgaver i hjemmet. Inden man kaster sig ud i gør-det-selv-arbejdet, når det kommer til elektricitet, er det vigtigt at undersøge, om det i det hele taget er lovligt at prøve kræfter med selv.

En elektriker kan ikke nødvendigvis kun være en god ide at samarbejde med i forbindelse med opsætning af elektricitet, men også i forbindelse med servicering af dine hvidevarer. Ens hvidevarer holder altid op med at fungere på de mest ubelejlige tidspunkter, hvorfor det kan være en meget god ide at få dem serviceret og få hjælp af en professionel elektriker.

 

Hvad må man gøre selv?

Det kan være svært for den private forbruger at have et overblik over hvilke opgaver i hjemmet, der er lovlige selv at udføre. Af denne grund fremgår der af det nedenstående hvilke el-opgaver, man selv kan give sig i kast med:

  • Skifte eller montere fatning, forlængerledninger og transportable stikkontakter
  • Skifte stikkontakter eller afbrydere
  • Montere og nedtage lamper

Også dagligdags el-opgaver såsom at tilslutte et køleskab, komfur, ovn, emhætte eller opvaskemaskine er også lovligt selv at udføre.

Derimod vil man kunne konkludere, at man skal have professionel hjælp i alle de efterfølgende scenarier:

  • Opsætning af nye elinstallationer i boligen
  • Udskifte eller installere nye stikkontakter udendørs
  • Udføre el i boligens måler- og gruppetavle

 

Undgå risikoen forbundet med el-arbejdet

Hvis ikke man er uddannet inden for elbranchen, hører el-arbejdet også til noget af det mere risikoprægede gør-det-selv-arbejde, da en fejl i processen kan give dig stød. Af denne grund kan det også være relevant med en kompetent elektriker, der kender sit fag, da du både sparer tid og slipper for den risiko, der kan være forbundet med el-arbejdet.