Hvorfor er gulve vigtige?

Ja, du tænker nok ikke over det, men der findes egentlig et hav af gulve du kan få lagt i hjemmet, som de fleste ikke engang når at overveje – eller overhovedet ved eksisterer! Valget af gulv i hjemmet – eller hvor det nu kunne være – er med til at skabe et helhedsindtryk i det givne lokale. Det rette gulv er altså et vigtigt valg og afhænger selvfølgelig af den ønskede effekt, æstetik og durabilitet, som du søger.

 

Fire alternative gulve til det sædvanlige

Hvilke gulve kunne så være et fedt alternativ, til det sædvanlige trægulv? Jo, her er fire alternativer, du nok ikke kender til:

 

Epoxy: Epoxygulve kendes hovedsageligt som industrigulve, men de kan sagtens også bruges privat, hvor de så småt har sneget sig ind. De er især blevet populære i køkkenet, hvor de er et oplagt valg! Det er robust og slidstærkt og er enormt nemt at gøre rent. Væske og mad trænger ikke ned i overfladen, og overfladen tåler nærmest alle rengøringsmidler. Epoxygulv samler ingen fugt og snavs, er helt glat og fås i alverdens farver og strukturer!  

 

Beton: Betongulve er også blevet et populært valg i de seneste år, og de fanger sågar det minimalistiske lidt rå udtryk. Betongulve er hårde, men føles stadig bløde at gå på, hvis du blot pudser og overfladebehandler det. Fordelene dog, at det er slidstærkt, let at gøre rent og vand trænger ikke igennem!

 

Akryl: Akrylgulve er slidstærkt rengøringsvenligt, findes i forskellige farver (du kan endda sammensætte dine farver selv!) og er et lækkert alternativt gulvalg! De 4-5mm tykke akrylbelægning kan også tåle syre, så hvis I har gang i den helt skøre blanding i køkkenet, kunne det være smart med akrylgulv!

 

Ucrete: Ucrete gulv er også kendt som verdens mest solide gulv, og det er der gode grunde til. Det er yderst fugttolerant, slidstærkt og er et enormt hygiejnisk gulv, da det er nemt at rengøre og fremmer ikke biologisk vækst. Det er også fuldstændig resistent mod kemiske stoffer, syrer, baser og fedter osv. Det er altså det ultimative langtidsholdbare gulv!

 

Få lagt det gulv!

Ja, du kan lægge alle disse gulve helt selv, så længe du har de rigtige hænder til det. Er det dog ikke sådan, at du er den rette handyman til arbejdet (du må gerne være ærlig med dig selv!), så er det nok en rigtig god ide at få fat på de professionelle! Din lokale gulvmand skal nok klare din opgave uden problemer, og de skal nok vejlede og svare på alle de spørgsmål, du kunne have!