Det skal du huske, når du murer

Når du murer, skal du huske at købe mørtel foruden sten og fliser. Mørtel er det produkt, der skal fylde rummene mellem murstenene og holde det hele sammen. Det er vigtigt, at mørtlen bliver blandet korrekt, inden du påbegynder dit gør-det-selv projekt. Det gør du ved at hælde vand i en spand, herefter din indkøbte mørtelmix og slutteligt cement. Disse materialer skal blandes med et piskeris på din boremaskine, indtil det har den perfekte konsistens. Hvis konsistensen er dårlig, er din mørtelmix ikke holdbar, og så kan den ikke holde formen. Det er derfor vigtigt at være sikker på sine materialer, inden man går i gang.

 

Sådan skaber du et bålfad

Når du har blandet din mørtelmix, kan du begynde på mange forskellige projekter. Du kan f.eks. lave et bålfad. Det eneste, du skal bruge, er en støbeform af et stærkt materiale, som har den rette facon. Herefter skal du sammenblande beton og hælde det i formen. Når betonen er hærdet, kan du tage bålfadet ud.

 

Skab nyt med overskudsfliser

Hvis du har renoveret køkken eller på anden måde er kommet i besiddelse af overskydende fliser, kan du let og hurtigt skabe nyt. Du f.eks. beklæde dine plantekasser med fliser, så de får et mere levende udtryk. Du kan også bruge fliserne i borddækning, tegne på dem og på sådan vis give de gamle materialer nyt liv.

 

Støb lamper derhjemme

Hvis du står og mangler en lampe, kan du let skabe din egen. Proceduren er den samme, som hvis du ønsker at skabe et bålfad. Her skal du bruge en form og beton, som danner rammen for din nye lampeskærm. Du kan eventuelt blande forskellige tilsætningsstoffer i betonen, så din lampe får en farve. Lad kun fantasien begrænse, når du gør-det-selv.