3 gode råd til når du skal bygge om

Hvis du står over for en ombygning i den nærmeste fremtid, får du her 3 gode råd, som er vigtige at overveje:

 

Få et overblik

En ombygning af din bolig er et omfattende projekt, fordi der både skal styr på aftaler, tilladelser, materialer og de praktiske spørgsmål om, hvordan I får en hverdag til at fungere, hvis dele af huset ikke kan bruges. Det er derfor vigtigt at skabe sig et sikkert overblik over, hvad en ombygning kræver.

 

Egne kræfter eller anden hjælp?

Når arbejdet skal til at gøres, er du nødt til at overveje følgende: Skal jeg selv lave arbejdet, eller vil jeg lade håndværkerne klare det meste? Hvis du selv er bygherre, kan det hurtigt ende med at være en fuldtids- eller deltidsjob oveni dit arbejde. Det betyder, at du ikke har så meget tid og overskud til så meget socialt i den periode. Hav hellere fokus på projektet først. Uanset hvordan du gør, er der behov for håndværkere til i hvert fald dele af opgaverne pga. lovgivningen.

 

 Professionel hjælp kan være en god støtte

Uanset hvor mange gange du har lavet en ombygning før, så er det altid en god ide at inddrage en byggesagkyndig. De har kontakter, erfaring og kan derfor hjælpe med et overblik. Afhængig af ombygningen, er det behov for en kommunal tilladelse, som skal være godkendt, før du kan påbegynde projektet. Der er også behov for håndværkere til en vis grad, og håndværkerne har brug for materialer, så der skal også fragtes sand og lignende, så projektet ikke går i stå, og der bliver ekstra udgifter. Det kan hjælpe dig, så du ikke står med overblikket alene, hvis der kommer forsinkelser.