Skal du vælge materiale til belægning, er der mange forskellige materialer, du kan vælge i mellem. En af disse materialer er grus. Men hvilken grunde er der til at vælge grus i første omgang? Og når man har bestemt sig for grus, hvordan vælger man så den rette type? Læs med her og høre mere om, hvorfor du skal vælge grus til belægning.

Grus i mange varianter

Grus fås i mange forskellige varianter, og derfor vil du med stor sandsynlighed have mulighed for at kunne vælge den type grus, der lever op til de krav, du har.

Grus kan hentes fra naturen. Hvis det kommer fra havet, kaldes det for sømateriale. Når der er tale om sømateriale vil kornene have runde kanter. Bakkemateriale kommer modsat sømateriale fra land, og det har i stedet skarpe kanter. I dag kan man også få en nyere type grus, som kaldes genbrugsgrus. Genbrugsgrus er som navnet antyder genbrugt, og det kaldes også for knust beton.

Tips til at vælge den rette type grus

Når du skal vælge den rette type grus, kommer det meget an på, hvad du skal have lavet. Skal du have et bærende fundament, skal du vælge stabilgrus, som kan hjælpe til at sikre underlaget og gøre det jævnt. Hvis du skal have fugtbeskyttelse, vil bundsikringsgrus være et oplagt valg. Til ny indkørsel eller isolering af rør skal du bruge afretningsgrus. Til ny facade skal du bruge pudsegrus, og hvis du skal have nyt betongulv skal du bruge støbegrus.

Det er altså vigtigt, at du, når du vælger den specifikke type grus, har øje for det konkrete projekt. Find en pålidelig forhandler, som kan guide dig til at vælge den helt rette type grus.

Derfor er grus god til belægning

Grus har mange fordele, som du vil kunne få gavn af, og derfor skal du vælge grus som belægning. Fordelene er blandt andet, at:

  • Grus er godt til havestier i indkørsler eller som pyntede bunddække i bede
  • Grus er billigt som materiale til belægning
  • Grus lader regnvand passere
  • Grus er nemt at håndtere, og du kan selv lægge grus ud i din have