Læg selv gulv

Når du skal vælge hvilken form for gulv, du gerne vil lægge, kan det være, du tænker, at det er meget lettere at lægge et laminatgulv ovenpå det gamle trægulv. Du skal være opmærksom på, at der kan være en del fordele ved at vælge trægulvet, og lægge det selv. For det første har selv mulighed for at tilpasse højden, så det nye trægulv får sammen højde som det gamle, hvilket sikrer, at der ikke er højdeforskel i forhold til dørtrin og de tilstødende rum.

Sådan skal trægulves lægges

For det første skal dampspærre lægges for at beskytte dit gulv mod fugt, som betonen kan give. Dette indebærer, at rulledampspærren udover gulvarealet og skære den til. For det første dæmper dampspærren trin, men gulvet bliver også mere behageligt at gå på.

Når gulvet skal lægges, skal du som udgangspunkt måle rummet på tværs for at sikre, at du ikke ender med en smal stribe træ til sidst. Hvis du kan se, at dette er tilfældet efter opmåling, kan du reducere det første lidt. Derudover skal du være opmærksom på at starte med lægge siden med fordybning ind mod begge vægge, både på langs og tværs.

Derudover er det en stor fordel at gøre brug af afstandskoldser for at holde afstand mellem gulv og væg, da træet skal have mulighed for at bevæge sig en smule alt efter temperatur. Når et bræt er lagt, skal der opmåles og tilpasse det næste, så det har den rette længde. Du kan tage et koben i brug til at presse det næste bræt ned mod det, du har lagt, og du efterfølgende brug den del af brættet, der er tilbage til at fortsætte med. For at sikre, at gulvet hænger sammen på langs, kan du holde en klods på og slå på den med en hammer.

Hvis du ønsker det bedste resultat, skal alle samlingerne forskydes, hvilket sikrer, at gulvet stabiliseres. Hvis der skal være en dør i lokalet, er det optimalt at føre gulvet ud under dørtrinnet, så underlaget til at montere dørens bundstykke er plant. Dette sikrer også, at gulvet kan føres videre til næste lokale, hvis dette er ønsket.

Kontakt en fagmand

Hvis du ikke har lyst til selv at skulle påtage dig opgaven som tømrer og snedker, kan du med fordel få hjælp af dit lokale tømrer- og snedkerfirma til udførslen af gulvlægningen.