Sådan laver du dit eget skilt til æresporten

Når den store dag står for døren, og du skal lave en æresport til nogen du holder af, er der flere overvejelser, du skal gøre dig.

 

Hvornår laver man en æresport?

Traditionelt set hører en æresport kun til sølvbryllupper og guldbryllupper, men det er også blevet populært at lave en halv æresport til kobberbryllupsparret, da de er halvvejs til sølvbrylluppet. En æresport er en smuk tradition, men der kan være nogle problematikker forbundet med at få den lavet. Det tager tid at arrangere og koordineres at få samlet de mennesker, der skal være med til at lave den. Derudover kan det være en smule svært at være kreativ og binde den korrekt, hvis du ikke lige er blomsterbinder til hverdag. Det kan også være en udfordring at finde de rigtige blomster og grene til at pynte æresporten med, alt efter årstiden.

Gode råd

Når du skal lave æresporten, skal du overveje om den skal laves i jern, træ eller tov. Hvis den er af træ eller jern, er den mere robust, men det kræver også, at du kender målene på den specifikke hoveddør, så den kommer til at passe. Med et tov er konstruktionen noget nemmere at tilpasse hoveddøren, men den er også noget mere skrøbelig og modtagelig overfor uheld. Det er populært at lave skilte til æresporten i hjerteform med brudeparrets navne og bryllupsdato på. Husk at sætte dine skilte godt fast, så det ikke flyver af når porten sættes op, eller hvis det blæser på dagen.

Guide til at bygge en æresport

Hvis du er til gør-det-selv-modellen og gerne vil gøre en indsats for at få æresporten op, kommer her en guide til, hvordan du bygger den.

Du skal bruge materialet til skelettet, målene på hoveddøren, ståltråd, grene til at skjule skelettet, pyntenips, sæsonens blomster og til sidst skal du have skiltet og noget til at hænge det op med. Start med at bygge skelettet efter målene på døren. Det er dit udgangspunkt. Nu skal æresporten pyntes. Brug diverse grene af hvad du har til rådighed, de må gerne være meget grønne. Når porten er grøn af grene, kan du sætte sæsonens blomster på, eller hvis bruden har nogle favoritblomster, kan de bruges. Til sidst sættes skiltet på med parrets navne.

Har du ikke tålmodigheden eller evnerne til at lave dine egne skilte til æresporten, så kan du altid bestille det hos en skiltemager.