Når der skal udredes buler i bilen

En skinnende ren, næsten fejlfri bil er én af de mest tilfredsstillende følelser der findes. Det giver en helt særlig tilfredshed at vide, at man rejser rundt i et køretøj som bare udstråler, at man simpelthen har styr på det.

I forlængelse af det er der derfor nærmest intet mere frustrerende end en bule i bilen. Udover at det æstetisk set slet ikke gør noget godt for bilen, kan det også blive en dyr omgang at få rettet ud, hvis man skal have bilen til autoværksted. Heldigvis er der faktisk nogle ting, man kan gøre selv for at rette bulen ud – og det kræver ikke det helt store værktøjssæt.

 

Fra kogende vand til en svupper: Gør-det-selv udredning af buler i bilen

Der findes mange forskellige måder at udrede buler på din bil. Til de helt store buler har du brug for et såkaldt buleopretningskit. Det er en halv-dyr omgang at skaffe, men så har du i det mindste det rigtige udstyr til opgaven – og til evt. fremtidige skader.

De små buler er dog noget nemmere at udrede. Vi giver dig her fire gode måder, hvorpå du kan få bilen til at fremstå pletfri igen.

  1. Kogende vand: Metal reagerer som bekendt på varmeforandringer. Med lidt held vil en omgang varmt, endda kogende, vand kunne få bulen til at poppe ud af helt af sig selv.
  2. Hårtørrer: Hvis det ikke virker med det kogende vand, kan det være fordi, at varmen ikke varer længe nok. Dette kan en hårtørrer dog af og til klare. Varm metallet op så meget som muligt, og hav derefter noget koldt klar til at sænke temperaturen hurtigt igen bagefter.
  3. Svupper: Ja, en svupper vil faktisk også kunne udrede mindre buler – på præcis den måde, du forestiller dig. Sørg dog for at smøre svupperen med f.eks. vaseline inden, så du ikke ødelægger lakken.
  4. Hammer: Hvis du kan få adgang til indersiden af metallet, vil du – ganske forsigtigt – kunne banke bulen ud med en hammer.

 

Kontakt dit autoværksted hvis skaden er for omfattende

Nogle buler er desværre ikke til at få ordnet – i hvert fald ikke, så det altid ser pænt ud. Det kan derfor nogle gange være nødvendigt at kontakte sit lokale autoværksted, så de kan hjælpe med at udrede bulen på bedste og mindst skadelige vis.