Hold indbrudstyven væk med disse gratis råd

Alt for mange danskere oplever desværre, at komme hjem fra ferie til en ubehagelig overraskelse – Indbrudstyven har været på besøg. Det er en forfærdelig fornemmelse, at man ikke kan føle sig sikker i sit eget hjem. Heldigvis er der en lang række tiltag, som du kan gøre for at indbrudssikre din bolig selv – ganske gratis

 

Indbrudstyven tager også din tid!

Et indbrud kan sætte dybe spor. Ikke kun i forhold til ens følelse af sikkerhed, men også i forhold til at tyvekosterne ofte er uerstattelige eller i hvert fald af høj værdi, økonomisk som affektionsmæssigt. Et indbrud fører dog også tit til ødelagte vinduer, døre etc., og de ydre og fysiske skader medfører naturligvis også, at der skal bruges en del tid på både at tale med forsikringsselskabet og politiet. Sagt på anden måde: Et indbrud koster også tid og energi.

 

  1. Alliér dig med din nabo

Som nævnt er der en lang række tiltag, du selv kan gøre for at indbrudssikre din bolig, og det første involverer naboen. For hvis du og din nabo allierer jer i en fælles front mod tyven, kan I virkelig gøre underværker. Bed derfor naboen om at bruge din indkørsel, jeres skraldespand og jeres tørrestativ i haven, når I er udenbys. Det skaber nemlig en fornemmelse af, at der er liv i huset, og det er noget af det sidste, tyven kan lide. Generelt set er liv et nøgleord, når det drejer sig om at sikre din bolig.

 

  1. Boligen skal emme af liv

En anden måde hvorpå I kan narre tyven til at tro, at der er liv i huset, er ved at lade lidt opvask stå fremme og legetøjet flyde på stuegulvet eller i haven. På den måde undgår I også at skulle bruge tid på oprydning i stedet for på spændende ferieforberedelser. Derudover bør I heller ikke trække gardinerne for, da det netop signalerer, at man ikke må kigge ind. Det betyder naturligvis også, at I bør gemme computere og andre værdigenstande af vejen. Skjul dem usædvanlige steder, som tyven ikke kan regne ud.

 

  1. Markér dine værdigenstande

Noget som rigtig mange ikke har genskab til er, at man hos det lokale politi kan få et gratis mærkningssæt, så man kan sætte mærker på ens ejendele. Disse mærker sidder særdeles godt fast på f.eks. en ipad eller andet elektronik. Tyven kan ikke få mærket af uden at ødelægge facaden og derved bliver det meget svært at videresælge disse værdier. Tyve gider derfor ikke stjæle værdier som de ikke nemt kan sælge igen.

Dette er blot 3 gode råd til hvordan du selv kan forhindre at tyven vælger din bolig. I samarbejde med låsesmedsvirksomheden, Bagger Låse & Alarm A/S, kan du finde mange flere gode råd i forbindelse med deres ”Stop Tyven!” kampagne. Se de mange gode råd for sikring mod indbrud her.