Lær at opsætte tapet

Tapet kan være en mulighed for at give et eller flere rum et ekstra pift. Det kan gøre indretningen fuldendt. Dog kan det være svært at komme i gang med, hvis du ikke ved, hvordan man sætter tapet op. Derfor får du her nogle gode råd til opsætningen af tapet. Først af alt er det vigtigt at lave forarbejdet grundet. Mål derfor rummet op og find ud af, hvor meget tapet, du skal bruge. Er der små huller i væggene, så sørg for at fylde dem ud med spartel. Find frem til, hvilket værktøj og materiale, du skal bruge. Det kan eksempelvis være tapetklister, tommestok, hobbykniv, malerrulle, tapetbørste og naturligvis tapet.

 

Sådan foregår det:

Hvordan gør du så, rent praktisk? Når du har sørget for en glat og ren overflade, kan du begynde arbejdet.

  • Start med at måle din tapetbane, så du ved, hvor lang den skal være.
  • Påfør derefter tapetklister på tapetets bagside, og lad det trække i 5 til 10 minutter.
  • Sæt tapetet op mod loftets kant, og begynd derefter i midten og arbejd dig ud mod kanterne på væggen.
  • Brug en tapetbørste til at fordele tapetet på væggen.

Når man arbejder med tapet, er det vigtigt at undgå tapetklister på forsiden af tapetet. Sker dette, kan du hurtigt vaske det af igen og derefter fortsætte arbejdet.

 

Mange muligheder med tapet

Tapet er blot én af mange muligheder, når det kommer til vægdekoration. Og du kan bruge det på mange måder. Det kan bidrage til at give din indretning et helt nyt udtryk, så rummet passer bedre til den samlede indretning og til din personlige stil. Der findes forskellige kvaliteter og mønstre af tapet. Du kan eksempelvis få ensfarvet tapet, design tapet eller fotostater, hvilket vil sige, at du får dit eget design som tapet. Sådan kan du bruge tapet til at fuldende din indretningsstil.