Dette indlæg er sponsoreret. 

Hos Ideernes.dk er vi fyldt med gode idéer! Derfor har vi også en masse artikler om, hvordan du kan forvandle gamle møbler til nye møbler – vi har f.eks. skrevet om, hvordan en møbelpolstring kan live dine gamle møbler op, og hvordan du kan udnytte materialer til at bygge dine møbler selv.

I en verden, hvor der er stort fokus på genbrug og miljøbelastninger, kan du skåne miljøet og din pengepung ved at skabe nye møbler ud af dine gamle møbler. Du kan også med fordel købe brugte møbler på loppemarkeder, hvor du finder unikke fund. Så kan du være sikker på, at du får et møbel, som ikke bare kan købes i IKEA. Lav dine loppefund om til dine egne møbler ved eksempelvis en møbelpolstring, en omgang maling – eller måske begge dele.

Vi har her lavet en kort guide, der opsummerer, hvordan du ompolstrer dine møbler. Så kan du danne dig et overblik over, om du ønsker at kaste dig ud i gør-det-selv-projektet, eller om du hellere ønsker en professionel møbelpolstring.

 

Sådan ompolstrer du dine møbler

Hvis du har f.eks. har en stol, som du ønsker at ompolstre – så kræver det faktisk ikke så mange redskaber.

Det, du skal bruge til møbelpolstringen, er:

  • Stof efter din smag
  • En hæftepistol og klammer (kan fås billigt i byggemarkeder)
  • En tang
  • En skruetrækker
  • Møbelskum og lim

Har du anskaffet disse 5 ting, kan du sagtens klare møbelpolstringen på egen hånd. På YouTube findes der en række DIY-videoer, hvor det bliver vist på en overskuelig måde, hvordan du ompolstrer dine stole.

 

Sådan udskifter du succesfuldt stoffet

Start med at afmontere det gamle stof ved at bruge tangen og skruetrækkeren til at løsne søm og klammer. Herefter kan du lægge møbelskummet på stolens sæde. Lim skummet godt til sædet, så du ikke skal bøvle med buler efterfølgende.

Herefter kan du lægge det nye stof på, som du hæfter hele vejen rundt langs sædet med hæftepistolen. En fordel kan være at være to personer til at placere det nye stof, så du er sikker på, at det er stramt hele vejen rundt.

God fornøjelse med DIY-projektet!