Byg selv havemøbler – pallemøbler

 

Vi er ved at være halvvejs inde i April måned, det er blevet varmere i vejret, og hvis du ikke allerede har fået sat havemøblerne frem er det ved at være på tide, vi ligger jo trods alt med en gennemsnitstemperatur på en 7-10 grader for tiden.

Havemøbler kan være rigtig dyre, og det kan være svært at finde plads i budgettet med alle konfirmationerne, der ligger og lurer lige rundt om hjørnet. Det behøver dog ikke altid være sådan, vi har nemlig lavet en nem og udførlig guide til byg selv havemøbler, der på billigste måde sikrer dig ét sæt flotte og moderne pallemøbler. Det tager ikke mere end én eftermiddag, og så er du igen klar til at invitere gæsterne med ud i haven til en trekantssandwich og en kold kop sangria.

Sværhedsgrad:  Nemt                                                                        Budget: 4 paller 0-300kr i alt                             

 

Sådan kommer du igang med dine pallemøbler

Det første du skal gøre, når du skal igang med dit nye byg selv havemøbler projekt, er at få skaffet nogle Europaller. De kan skaffes utrolig mange steder, i meget forskellig kvalitet, og til meget forskellige priser. Når du skal skaffe materialer til dine pallemøbler, skal du kigge efter paller i rimelig kvalitet, men det er ikke nødvendigt, at du køber dem fra ny. De er utrolig holdbare, og derfor kan brugte paller sagtens bruges.

Ved en hurtig søgning på Den Blå Avis kan du nemt finde paller i rimelig kvalitet, til en 40-50kr stykket. Du kan også prøve lykken nede hos den lokale købmand. De får leveret langt størstedelen af deres varer på paller, så de vil naturligt have en del tomme stående, inden de får sendt dem retur. Her kan man komme rigtig langt med en smil og en god hjemmebagt chokoladekage.

For at gøre det så nemt som muligt at samle dine nye pallemøbler, anbefaler jeg at du køber nogle almindelige- og vinkelbeslag. De billigste koster 3 kr stykket, og virker fint til det du skal bruge dem til. Vil du kæle lidt ekstra for de nye pallemøbler kan du købe lidt træolie og give pallerne en omgang inden du går igang med byggeriet. Det gør dem lidt mere modstandsdytige i forhold til vind og vejr, og får samtidig en pænere overflade og en pænere farve. Det kan købes i Flugger Farver, Silvan osv. til omkring 200kr.

Vil du hellere spare pengene anbefaler jeg at du som minimum bare nøjes med at køre dem over med en omgang sandpapir. På den måde forebygger du fremtidige uheld med splinter, der sætter sig alle mulige spændende steder, når den gæster kigger forbi.

 

Byg selv havemøbler – 5 nemme trin

Alt forarbejdet er overstået. Delene er samlet og overfladen har fået en kærlig hånd. Puslespillet skal samles, og følger du disse fem nemme trin, vil du indenfor kort tid stå med en flot hjemmelavet 2 personers havesofa, og med en god ide om, hvordan du i fremtiden nemt bygger dine egne pallemøbler.

 

Trin 1

Det første trin er simpelt. Tag to paller og placer dem ovenpå hinanden. Du behøver ikke tænke på at skrue dem sammen. Vægten og ryglænet vi være med til at holde det hele på plads.

Trin 2

Det næste du skal gøre er at montere ryglænet på de to paller som vist på billedet. Brug et par vinkelbeslag til at skrue ryglænet fast til bunden af møblet, så det ikke falder fra hindanden.

 

 

 

 

Trin 3

Inden du slår dig ned i sofaen skal der nogle armlæn på. De er med til at holde strukturen på plads, og så er en sofa med armlæn generelt også bare mere behagelig at sidde i. For at få den rigtige størrelse, tager du den sidste palle, og skærer den over på midten. Det er vigtig at det er på det lange led, og ikke det korte, ellers ender du med nogle lidt specielle pallemøbler.

Trin 4

Armlænene monteres som vist på billedet nedenunder. Brug beslag i begge sider, således armlænet bliver skruet sammen med siddestykket, og ryglænet.

Trin 5

Dit byg selv havemøbel er skruet sammen og klar til brug. Smid nogle puder eller lignende på, og giv det dit eget personlige præg, så det ikke ser så kedeligt ud, og vigtigst af alt, så man ikke sider på en hård trækasse.

 

Byg selv havemøbler – handymandens legoklodser

Der findes næsten uendelig mange muligheder og ideer til hvordan sådan nogle pallemøbler skal se ud. Vil du suplere med en hjemmelavet stol, eller måske et havebord, bliver mange af de ting du finder online bygget på de samme principper. Pallemøbler er billige, pæne (hvis lavet rigtigt), utroligt holdbare, og så er det næsten kun fantasien der sætter grænsen.